Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Povestea disciplinelor

Învăţământ primar | Limba şi literatura română

Propus de: educatoare_laura | 24.08.2015 09:20 | Revista cadrelor didactice nr. 17/2015 | 5265 vizualizări

Aceasta poveste este o creatie proprie ce va fi lecturata de elevi in prima zi de scoala. Prezinta disciplinele scolare ce vor fi studiate in acest an .Fiecare disciplina este un personaj care ii va ajuta pe elevi sa progreseze pe drumul cunoasterii.

Povestea disciplinelor

de prof pt inv primar Sirbu Elena Laura, Şcoala Primara JUST 4 KIDS

Într-un palat de cleştar, Creatorul stătea pe jilţul său maiestuos şi se gândea la piticii cei isteţi.
I-a urmărit cu atenţie trei ani de zile.I-a văzut ce frumos au crescut, le-a măsurat hainele de gală, le-a potrivit ghiozdanul , i-a îmbrăţişat şi încurajat când erau trişti, s-a bucurat împreună cu ei de victoriile obţinute pe tărâmul cunoaşterii. Creatorul se gândea la noul an ce urma să înceapă, la noile surprize pe care le putea pregăti pentru ei, copiii lui. Cu bagheta magică a chemat forţele naturii, a deschis cufărul ideilor şi a zămislit cele mai frumoase ajutoare . Acestea urmau să îi ghideze pe elevii clasei a III-a în tainele învăţăturii. A stat Creatorul mult timp în laboratorul său , pentru a crea cu trudă şi migală cele mai frumoase discipline şcolare.
Împopoţonată cu multe cuvinte noi, cu un bagaj mare de vocabular, a ieşit timidă LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Era dulce ca mierea , înarmată cu texte de 450 de cuvinte, cu cărţi variate şi poezii necunoscute. Toate erau decorate cu noţiuni de gramatică.Ici-colo îşi ridicau capetele mirate cărţile poştale, scrisorile, invitaţiile şi toate rudele lor studiate şi în clasa a II-a .Păşind cuminte în sala tronului, LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ s-a aşezat pe un scaun, odihnindu-şi trupul .
În salve de tun a apărut MATEMATICA, un voievod puternic ce venea rapid pe covorul roşu. Aducea cu el tabla înmulţirii pentru numerele de la 0-10000, împărţirea, figurile geometrice, unităţile de măsură, ordinea efectuării operaţiilor, probleme care se rezolvă prin metode variate. Strunindu-şi calul, şi-a aliniat slujitorii în sala mare a tronului .
Deodată se făcu frig şi razele de lună pătrunseră în taină. Se auziră paşii obosiţi ai următoarei discipline: ŞTIINŢE ALE NATURII. Avea chipul unui chimist bătrân , harnic şi pregătit permanent pentru investigaţii, descoperiri şi experimente. Le va aduce copiilor ocazii de investigat, secrete de descifrat , soluţii de implementat.
Privirile tuturor se îndreptară spre zâna delicată ce păşea graţios spre tron. Avea o rochie superbă, pictată în culorile curcubeului, broşă de lut la gât, colier de scoici şi pălărie din materiale ecologice.Aducea o paletă de pictură şi un album fotografic cu creaţii diferite. Era ZÂNA ARTELOR VIZUALE . Ea le va aduce copiilor ore de creaţie, în care vor lucra cu materiale inedite şi vor utiliza tehnici nemaiîntâlnite.
Trâmbiţa, chitara, acordeonul, armonica şi multe alte instrumente au umplut muzica din sală.
Marele dirijor, MUZICA ŞI MIŞCARE , aduce dansuri tradiţionale şi moderne, studiul diverselor instrumente, al notelor muzicale.
Din problemele grupului răsare justiţia, această EDUCAŢIE CIVICĂ ce-i ajută pe elevi să se integreze mai bine în societate, în comunitate.Jurnalul clasei, Şcoala mea verde, Târg de Paşte şi de Mărţişor sunt doar câteva activităţi ce vor fi desfăşurate.
Limba engleză îi va duce pe copii într-o călătorie culturală departe, departe, tocmai în Anglia.Şi ce vor mai călători cu gândul! Vor face asta în fiecare zi.
Maestru în artele mişcării, domnul EDUCAŢIE FIZICĂ , va fi nelipsit. O minte sănătoasă
într-un corp sănătos!Domnul EDUCAŢIE FIZICĂ îi va ajuta pe micuţi să aibă un corp sănătos şi o condiţie fizică de invidiat.
Este însoţit de fratele său, JOC ŞI MIŞCARE. Ştie Creatorul cât de mult le place copiilor să se joace!Jocuri preferate, interesante , dinamice şi atractive vor jongla în sala de clasă.
Văzându-şi ajutoarele aliniate, Creatorul le –a dat o poruncă clară :
- Mergeţi şi distraţi-i pe copii, alintaţi-i, învăţaţi-i, îndrumaţi-i !Un an şcolar cu multe realizări, piticii mei dragi!Mult succes în clasa a III-a !

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

148 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN