Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

PARTENERIAT ȘCOALĂ- POLIȚIE 2021

5 stele

Un protocol de colaborare foarte bine conceput!

20.09.2023 22:46

Nivel de dificultate: mediu

Apreciez foarte mult materialul didactic pe care l-ai conceput pentru colaborarea eficientă Școala-Poliție. Este detaliat, relevant și foarte necesar. Numărul mare al accesărilor și descărcărilor dovedește interesul cadrelor didactice și aprecierea acestora pentru munca ta!

RoxanaDD
22 review-uri

Review util:

Da (1)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

PERLA DE SCOICĂ- pt online

5 stele

Foarte interesant!

07.07.2021 13:55

Nivel de dificultate: mediu

Un material foarte frumos si util adaptat noilor cerinte. Prin intermediul acestuia , copii pot completa cu usurinta harta textului si pot extrage la fel de simplu ideile pricipale. Cu siguranta il voi folosi in activitatile didactice. Felicitari!

Stefigraf
10 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

LECTURA ÎN VIAȚA ȘCOLARULUI MIC

5 stele

LECTURA

14.06.2021 19:33

Nivel de dificultate: mediu

Trăimîntr-o perioadă a tehnologizării, a cărțilordigitale, iarcopiii se lasă tot maigreucondușisprelectură,
sprebibliotecă. De aceea, încă de timpuriu, părinții au rolul de a le sădicopiilorgustullecturii, citindu-le povești, ca, ulterior, dupăceaceștiaîșiînșusesccitit- scrisul, sădescoperesingurimisterelecărților. Cu cât se începemaidevreme, cu atâtlecturaestemaibeneficășivaaveaefecteuluitoareprinfixareaunui set autentic de valori care va da sensviețiiacestuia. Cititulîmpreună cu familiavacrea un momentmultașteptat de copil, vaasocialectura cu dragosteașiatuncicândva fi adult, vatransmite la rândulluibeneficiilecărților, precum o moștenire de familie.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

MATEMATICA ÎN VIAȚA ȘCOLARULUI MIC

5 stele

MATEMATICA

14.06.2021 19:31

Nivel de dificultate: mediu

Epoca în care trăim este epoca unei vieți cerebral intensive, în care creativitatea și inteligența umană trebuie cultivate pentru o cât mai bună integrare. Creația presupune multă muncă sistematică, direcționată și foarte bine organizată.
Matematica are un rol important în dezvoltarea societății și științei, de aceea se impune ca, încă din clasele primare, consolidarea cunoștințelor matematice să fie un imperativ, punând accentul pe dobândirea și dezvoltarea noțiunilor fundamentale, rezolvând exerciții și probleme, antrenând la efort personal.
Prin activitățile matematice desfășurate cu școlarul mic, contribuimla modelarea personalității lui și, în același timp, avem posibilitatea să atingem performanțe deosebite, dacă lecțiile au un caracter creativ, având diverse ,,situații problematice” pentru a înfrumuseța activitatea și a stimula copiii într-o activitate creativă, organizată.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

ROLUL CANTECULUI, JOCULUI ȘI MIȘCĂRII ÎN DEZVOLTAREA ARMONIOASĂ A COPILULUI

5 stele

ROLUL CANTECULUI SI JOCULUI

04.06.2021 18:30

Nivel de dificultate: mediu

Interesul copiilor pentru miscare , jocuri ,cant este foarte mare la aceasta varsta. Do-rinta lor are la baza cauze de ordin fiziologic. Cert este faptul ca toate tipurile de jocuri desfasurate in aer liber au drept scop pe langa calirea organismului si intarirea sanatatii si dezvoltarea armonioasa a personalitatii, prevenirea localizarii unor atitudini vicioase, cresterea capacitatii intelectuale, crearea unei bune dispozitii.
Jocul este considerat principala modalitate de realizare a sarcinilor si obiectivelor didactice, venind in ajutorul cadrelor didactice . El este o lume a copiilor, a oamenilor mari, deoarece tuturor le este necesara deconectarea pe care jocul le-o ofera.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

147 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN