Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Viețuitoare mici

4 stele

Hărți mentale

23.07.2020 16:15

Nivel de dificultate: mediu

Hărțile mentale (Mind Map-urile) sunt o tehnică utilă, care îmbunătățesc retenția, ilustrează legăturile dintre idei (te ajută să vezi mai bine imaginea de ansamblu) și te stimulează să gândești creativ, sunt compacte, înglobând, într-o singură foaie de hârtie, multiple întrebuințări. Hărțile mentale apelează la memoria vizuală, stimulează învățarea activă, te forțează să gândești, pentru că trebuie să extragi esențialul, să prioritizezi și să convertești informația verbală în informație vizuală, pentru a pune-o pe hârtie, te fac să vezi legăturile dintre lucruri. Când pui informația într-un Mind Map, ești obligat să o ierarhizezi, să vezi unde se încadrează (și cât de importantă e) și să faci legătura cu celelalte concepte. Materialul prezentat îi va ajuta pe elevi să clasifice viețuitoarele mici, este un alt „mod de a lua notițe”

Vedeţi mai mult
gabinicolabals
10 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Jocuri de cunoaștere

4 stele

Autocunoașterea

23.07.2020 16:00

Nivel de dificultate: mediu

Jocurile prezentate sunt nişte jocuri foarte simple care permit autocunoaşterea. Este important pentru elevi să se descopere, să ştie ce le face plăcere şi ce nu. De asemenea, este important pentru ei să descopere care sunt acele atribute individuale, care îi diferentiaza de ceilalti (acelea care îi fac sa fie mandri de ei înșiși sau acelea pe care le apreciaza prietenii lor la ei). Este bine de știut că atunci cand oameni se cunosc, când stiu cine sunt şi la ce sunt buni, vor avea o atitudine mai încrezătoare şi că acest lucru se va vedea.

Vedeţi mai mult
gabinicolabals
10 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Povestea lui Harap-Alb - RIR

4 stele

Metoda RIR

23.07.2020 15:40

Nivel de dificultate: mediu

Elementul cheie în educaţie îl reprezintă elevul care trebuie să realizeze o serie de procese pentru a putea cunoaşte şi utiliza practic informaţiile însuşite. O învăţare eficientă presupune mai întâi înţelegerea faptelor, analizarea acestora, formularea unor idei pe baza cunoştinţelor dobândite ulterior, generalizarea şi abstractizarealor.Profesorul nu mai este cel care ţine o prelegere în faţa elevilor ci e mediator şi îndrumător în activitatea de învăţare pe care aceştia o parcurg.Predarea se realizează prin utilizarea unor metode activ-participative care să solicite interesul, creativitatea, imaginaţia, implicarea şi participarea elevului,în scopul însuşirii unor cunoştinţe care să-i folosească. RIR este o metodă care le solicita elevilor să gândească dincolo de limitele textului.

Vedeţi mai mult
gabinicolabals
10 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN