Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Adolescentii si telefonul mobil. Les ados et le portable

5 stele

telefonul mobil

04.08.2020 16:36

Nivel de dificultate: mediu

Materialul este foarte bun si de actualitate. Respecta programa scolara. Elevii sunt atrasi de acest subiect iar unii dintre ei chiar incantati ca pot sa isi fixeze vocabularul referitor la tema aceasta.

carmenpora
8 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Adolescentii si telefonul mobil. Les ados et le portable

2 stele

Testul este conceput dupa modelul de teste pentru bacalaureat.

02.08.2020 17:36

Nivel de dificultate: dificil

Materialul este in concordanta cu prevederile din Programa scolara.Testul “Les ados et le portable” este conceput dupa modelul de bacalaureat, model in care s-a inserat itemul de gramatica.
Textul este excelent ales, adolescentii fiind interesati de lumea gadget-urilor si in special de telefoanele mobile. Ideile si valorile din textul ales ar putea constitui subiectul unei lectii, elevii fiind antrenati si stimulati sa il defriseze si sa il descifreze din placere.
Era de preferat sa se fi renuntat la itemul de evaluare vizand acordul participiului trecut intrucat timpul de lucru acordat este prea scurt (45’) si pentru ca acest item nu vizeaza in mod special competenta de intelegere a textului scris.
Era de preferat ca partea a II-a vizand competenta de exprimare in scris sa aiba o conexiune cu titlul de pe platforma care sugereaza tematica generala: ”Les ados et le portable”.
Corolar
Textul ales este prin calitatea ideilor si prin eleganta unei limbi franceze acurate un argument motivational a-priori pentru studiu.
Volumul mare de munca in cadrul rezolvarii impiedica autoreglajul pe care elevii l-ar aplica la revederea lucrarii inainte de predarea sa.
S-ar fi putut renunta la itemul de gramatica (nr. 5); s-ar fi putut pastra cel mult un subpunct al itemului nr. 4 vizand omonimia, din motivul eficientizarii resursei de timp alocat per ansamblu rezolvarii.
Testul prezent, elaborat structural dupa modelul testelor curente de la examenul de bacalaureat, ar putea fi pretabil ameliorat unor clase avand nivelul CECRL B1, B1+, B2, B2+.

Vedeţi mai mult
T_Popescu
5 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

311 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN