Noile programe şcolare de gimnaziu: dezbatere în Cancelaria Naţională


Chimie

Care sunt problemele principale din programele şcolare la disciplina Chimie?

Ce ar trebui scos din programele şcolare la disciplina dvs? Ce ar trebui adăugat?

Cum se suprapun anumite conţinuturi comune pentru mai multe discipline? Care ar fi ordinea firească?

Oferiţi exemple cât mai concrete, precizând anul de studiu, capitolul/ conţinuturile la care faceţi referire.

Cu ajutorul colegilor, putem prezenta o listă completă de soluţii pentru programe şcolare mai bune!

Comentarii (5)

0 1

28.06.2016 19:37 Timi_roxy1

Ar trebui sa fie scoasă din gimnaziu și să se facă doar în liceu:chestiuni generale și introductive pentru profilul uman(clasele a IX-a și a X-a) și mai aprofundat pentru profilul real.

1 0

06.07.2016 22:56 Ciocanelena

Daca nu sunteti in tema cu subiectul propus, ,,modificari sau imbunatatiri ale programei scolare,, , nu ,,elminarea ,, unor discipline din planul cadru , mai bine abtineti-va!

1 0

09.09.2016 20:56 newmariochimie2013

Mai multe experimente si mai putine probleme de calcul!

1 0

28.09.2016 16:45 clau_v0604

Programa de clasa a VII-a este extrem de incarcata. As parcurge actuala programa de clasa a VII-a in doi ani. Elevul are nevoie de notiuni practice, cum ar fi: operatii de masurare, metode de separare a substantelor, prepararea unor solutii de concentratii cunoscute...etc. Atomul si structura atomului, cu simboluri ale elementelor chimice se pot studia in clasa aVII-a, fomule chimice, de asemenea.

In actuala forma, nu este timp sa aprofundezi temele practice, prin urmare sunt studiate rapid, uneori superficial. In clasa a VIII-a as studia tipurile de reactii chimice (care acum se studiaza in sem II, clasa a VII-a), precum si calcule pe baza ecuatiilor reactiilor.

0 0

09.11.2016 18:44 eugenzd

Sunt de acord cu parerea celor care sustin ca programele scolare sunt prea incarcate, iar masurile luate sunt in sens invers.(a se vedea noile programe propuse la nivelul clasei a 2-a). Nimeni nu vrea sa vada ca in ziua de azi a disparut copilaria si din vina noastra. Luam din ce in ce mai mult din timpul copilului, si ne mai miram de ce copii sunt tot mai afectati din punct de vedere al sanatatii. Cand ne vom trezi la realitate va fi prea tarziu.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.