Pagina mea - pavelmos

Pavel Mos - profesor

Învăţământ primar - Scoala Gimnaziala Dezna

Dezna, Arad, Romania

 

• Despre mine *

• Interese educaţionale

• Hobby-uri

• Realizări în carieră *


Comentarii (2)

0 0

23.05.2013 14:28 pavelmos - Autor

Felicitări organizatorilor pentru această inițiativă.
Este bine venită și chiar necesară. Datinile, portul popular, obiceiurile strămoșești au fost uitate și multe din ele înlocuite cu împrumuturi din alte țări, nespecifice neamului românesc dar au prins teren în rândul multor tineri. Trecem nepăsători pe lângă multe obiective istorice de o valoare incontestabilă dar, din păcate, lăsate în paragină.
Trebuie făcut ceva pentru a asigura un viitor trecutului care ne caracterizează de mii de ani.
Ce ar însemna aceasta, adică viitorul trecutului? Simplu: moda RETRO este și în prezent și va fi mereu și în viitor.
Termenul de realizare mi se pare foarte scurt și într-o perioadă nepotrivită, ținând cont de multitudinea evenimentelor care se derulează în toate unitățile de învățământ.
Ar fi de preferat ca acest eveniment să devină o tradiție, cu termene exacte de desfășurare pe parcursul anului școlar, încât cei doritori să participe să-și poată realiza relaxați materialele pentru concurs. Ba, mai mult, și de ce nu, ar putea fi un nou CDȘ.
Mult succes organizatorilor și participanților!
Prof. Pavel MOȘ
Școala Gimnazială Buteni
Jud. Arad

0 0

23.05.2013 15:51 pavelmos - Autor

Le așteptam de foarte mult timp. De mulți ani se tot vorbește de modernizarea învățământului, metode, tehnici noi de predare-învățare dar toate au rămas o formă fără fond. Acum 40 de ani am învățat în liceul pedagogic metodici și tehnici care, mai ales după Revoluția din 1989, s-au considerat depășite, învechite, neeficiente, fiind înlocuite cu terminologii noi, precum: brainstorming, cubul, ciorchinele etc., în schimb fiind aceeași MĂRIE, cu altă pălărie. Asta da, modernizare! Cât despre manualele alternative pe care le folosim de peste 10 ani!!! (manuale tipărite acum 10 ani, nu reeditate!)...
Pentru a porni cu dreptul în această inițiativă pe care o consider benefică, propun diriguitorilor învățământului românesc să se orienteze în acest demers pe soft-ul liber, în detrimentul celui proprietar. Soft-ul proprietar costă sume enorme la nivel de țară, sume care ar putea fi folosite pentru alte priorități (dotări HARD, alte echipamente, consumabile etc.).
Prof. Pavel MOȘ
Școala Gimnazială Buteni
Jud. Arad

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.