Pagina mea - esanu_nadejda

Esanu Nadejda - invatator

Învăţământ primar - Şcoala Medie Nr. 5

Chişinău, Chişinău, Republica Moldova

 

• Despre mine *

Numai un pedagog este înzestrat cu harul de a modela sufletele altor oameni, datorită calităților sale. Nu degeaba se spune: “Dacă dorești să ai un an plin de prosperitate, seamănă grâu. Dacă dorești să ai zace ani de prosperitate, sădește pomi. Iar dacă dorești să ai o sută de ani de prosperitate, educă copii”
Sunt învăţătoare la treapta primară, meserie la care am visat statornic şi cu drag încă din anii copilăriei. Şi tot la fel de vie îmi este dorinţa de a le oferi copiilor cît mai multe clipe de fericire, bucurîndu-mă alături de ei în jocurile lor, căutînd să le umplu copilăria cu cît mai multe amintiri frumoase, la care să se poată întoarce cu gîndul, mai tîrziu, în cursul vieţii lor.
Din aceste considerente, îmi axez activitarea instructiv-educativă pe următorul principiu: "Copilul trebuie învăţat să-şi folosească ochii, nu numai pentru a vedea, dar şi pentru a privi; urechile, nu numai pentru a auzi, dar şi pentru a asculta cu atenţie; mîinile,nu numai pentru a apuca obiectele, ci şi pentru a pipăi şi a le simţi".

• Interese educaţionale

• Hobby-uri

• Realizări în carieră *

Pasionată de aceasta profesie, de munca deosebită cu minunata, dar complexa ființă care este copilul, am fost totdeauna preocupată de perfectionarea în specialitate prin susținerea gradului didactic I. Am fost preocupată mereu de formarea mea profesională, prin folosirea unei metodologii activ-participative, documentându-mă asupra noutăţilor, cele mai interesante fiind aplicate în practică.


Comentarii (1)

2 0

16.12.2013 21:14 rodica_2012

Va multumesc mult pentru testele elaborate de dumneavoastra mi-au fost de folos foarte mult. Succese!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.