Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

UPDATE SIMPOZION REGIONAL

Termen limită inscriere și trimitere lucrări: 27 aprilie 2018 Participarea directă, prezentarea lucrărilor , jurizare : 4 mai 2018

Nume proiect: ISTORIA VĂZUTĂ PRIN OCHI DE COPIL -EDIȚIA a III-a

Organizatori: LICEUL TEHNOLOGIC P.P.CARP ȚIBĂNEȘTI,JUD.IAȘI INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN IAȘI

Condiţii de participare: PRIMAR,GIMNAZIAL,LICEAL,PROFESIONAL

Perioadă înscriere: 01.03.2018 - 27.04.2018

Perioadă desfăşurare: 03.01.2018 - 03.07.2018

Termenul limită de trimitere a lucrărilor (prin poștă, dar și în format electronic( la adresa de e-mail brinzei.irina@yahoo.ro)  este 27 aprilie 2018.

  1. Sesiune de referate și comunicări – ,,Premisele istoriei : Unirea 1918 ”.

Activitatea se adresează cadrelor didactice și elevilor din ciclul liceal . Condiții de tehnoredactare pentru secțiunea I :  Word, Times New Roman, 12, format A4, cu diacritice, minim 1 pagină.Titlul lucrării va fi scris cu Times New Roman 12 Bold,  centrat. Autorul şi instituţia vor fi scrise cu două rânduri mai jos, cu aliniere dreapta,Times New Roman 12 Bold. Bibliografia se va consemna obligatoriu la sfârşitul lucrării.Limita minimă va fi de două pagini.Lucrările pot fi prezentate în cadrul programului din 4 MAI 2018,sau pot fi trimise și prin poștă sau email la adresele:Brînzei Irina,loc.Țibănești,jud .Iași,cod 707545 sau brinzei.irina@yahoo.ro.

Evaluare:

Echipa  de evaluare va avea în vedere originalitatea,încadrarea în tematică şi complexitatea conţinutului de idei,respectarea limitei de spațiu.

 

    II. Concurs literar-artistic – „Istorie,literatură și artă românească”.

Activitatea se adresează elevilor din toate ciclurile și cuprinde următoarele secțiuni:

    II.1. Creație literară :

a)poezie și proză scurtă pe tema istoriei naționale

b)eseuri despre scriitorii și artiștii români care abordează tema istoriei.

  

Și în cazul participării indirecte, la secțiunea de creație literară, lucrările vor fi trimise  pe adresele de mai sus.Pot fi creații în versuri (minim 10) sau în proză(minim 25 rânduri) scrise pe tema istoriei naționale. Creațiile literare vor respecta aceleași cerinţe de tehnoredactare ca și în cazul referatelor de la secțiunea I,menționându-se și numele cadrului didactic îndrumător.Acestea vor putea fi prezentate și în cadrul programului din 4 MAI 2018.

b)Evaluare

-Echipa  de evaluare va avea în vedere originalitatea , încadrarea în tematică și limita de spațiu, complexitatea conţinutului de idei,respectarea  ortografiei, punctuaţiei şi scrierea cu diacritice.

 

 II.2. Creație artistico-plastică:

a)creații plastic-desene, colaje despre istoria naţională

     b)fotografii care să surprindă aspecte legate de istorie

a)Creaţiile plastice vor fi trimise prin poștă /email, vor ilustra tema propusă şi vor avea un titlu, vor fi realizate în tehnica de lucru la alegere (alb-negru,acuarelă, carioca, tempera, creioane colorate sau cerate etc), pe suport A4.

Colajele oferă posibilitatea de exprimare liberă prin creativitate şi imaginaţie a mesajelor transmise de elevi. Acestea pot fi realizate din diferite materiale (hârtie colorată, hârtie glace, materiale textile, materiale din natură, materiale reciclabile etc.). În colţul din dreapta, jos, se va lipi o etichetă, unde se vor regăsi titlul lucrării, numele,prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, şcoala,localitatea, judeţul.

b)Fiecare elev poate participa cu maxim două fotografii. Fotografiile pot fi editate,alb-negru sau color și vor respecta tematica și pot fi trimise și pe adresa de email menționată mai sus,fiind specificate numele autorului și titlul fotografiei.

         Evaluarea lucrărilor va puncta:    

- respectarea temei

-sugestivitatea şi originalitatea

- claritatea şi mesajul acesteia.

   

 III.Interviu cu un veteran de război-‚‚De vorbă cu martorii istoriei’’

 Interviul cu un veteran de război va fi filmat sub forma unui clip video MP4 de 2-5 minute. Participarea la această secțiune include acordul intervievatului pentru ca şcoala organizatoare să poată folosi, reproduce, adapta , expune, publica şi distribui materialul participant la concurs.

Toate drepturile privind lucrările participante la concurs aparţin Liceului Tehnologic”Petre P.Carp” Ţibăneşti în calitate de şcoală organizatoare.

Evaluare:

Juriul va ține cont de respectarea tematicii și a limitei de timp,de calitatea video/audio,de originalitatea ideilor și de profunzimea mesajului transmis.

-Lucrările trimise nu se vor restitui. Nu se admit contestații în evaluarea lucrărilor.

Responsabilitatea pentru conţinutul lucrărilor revine participanţilor. Organizatorii vor edita un volum cu ISSN conţinând lucrările participanţilor.Cei premiați vor primi diplome şi volumul cu lucrări.

Etapa finală a proiectului în şcoli constă în selectarea lucrărilor reprezentative.Până la data de 27 APRILIE 2018 acestea vor fi trimise prin poștă /email alături de fișele de înscriere în care se va menționa tipul de participare directă /indirectă, secțiunile selectate ,precum și titlul lucrării.Împreună cu acestea vor fi trimise și acordurile de parteneriat semnate şi ştampilate .Celelalte lucrări,care nu au fost selectate pentru concurs, vor fi expuse în şcoala unde s-au desfăşurat activităţile.

Participarea directă, prezentarea lucrărilor , jurizare : 30 aprilie 2018

           ÎNTRUCÂT ZIUA DE 30 APRILIE E DECLARATĂ LIBERĂ PENTRU BUGETARI,PARTICIPAREA DIRECTĂ,PREZENTAREA LUCRĂRILOR SI JURIZAREA SE AMÂNĂ PENTRU ZIUA DE 4 MAI AC.

    PROGRAMUL  ZILEI  DE 4 MAI 2018

 

09.00-09.15-Primirea invitaților

09.15-09.30-Deschiderea oficială

09.30-13.00-Prezentarea materialelor participante la concurs

13.00-15.00 -Activități cultural-artistice

15.00 –15.30-Prezentarea rezultatelor finale

15.30-16.00-Completarea impresiilor în Cartea de Onoare a liceului

 
 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: aniri1976 | 13.04.2018 09:53 | 1176 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

14.04.2018 11:18 danielfanica32

Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti regulamentul pe adresa de mail danielfanica32@yahoo.ro.
Va multumesc!

0 0

14.04.2018 12:04 aniri1976 - Autor

Cu drag

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

148 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN