Şcoala cu
bune practici

38 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect regional Un zambet, o floare, un strop de culoare - editia a II-a

 In cadrul proiectului se desfasoara concursul "Bucurie si zambet de copil" la care pot participa copiii preșcolari si scolari mici ( grupa pregatitoare ) și cadre didactice (educatori, invatatori, profesori/diriginti, consilieri/psihologi școlari).  3 secțiuni  Desen: creioane colorate sau cariocă  Pictură  Lucrări practice  pentru cadre didactice: creații literare și exemple de bune practici care vor fi publicate într-o carte electronică cu ISBN:  Creații literare pentru întâlnirea de dimineață (tranziții/rutine) cu privire la dezvoltarea socio-emoțională a copilului  Povești, jocuri, exerciții pentru dezvoltarea socio-emoțională a copilului  Proiecte didactice, proiecte tematice care să abordeze tema dezvoltarea socio-emoțională a copilului,  Proiecte de parteneriat pentru dezvoltarea socio-emoțională a copilului  Referate care vor evidenția importanța desfășurării activităților/lecțiilor pentru dezvoltarea personală/ socio-emoțională a copiilor.

Nume proiect: Proiect regional "Un zambet, o floare, un strop de culoare" - editia a II-a

Organizatori: Liceul Tehnologic "Al.Filipascu" - G.P.N.Curti, Petrova, Maramures

Perioadă înscriere: 04.05.2016 - 27.05.2016

Perioadă desfăşurare: 30.05.2016 - 10.06.2016

Concursul regional “Bucurie și zâmbet de copil”

din cadrul proiectului educațional regional

” Un zâmbet, o floare, un strop de culoare”

Ediția II,  iunie 2016

Invitatie

Regulamentul concursului

Proiectul “ Un zâmbet, o floare, un strop de culoare” iși dorește să fie un proiect educațional în cadrul căruia să se realizeze un schimb de experiență între cadre didactice în vederea optimizării și dezvoltării activităților socio-emoționale a preșcolarilor și școlarilor în diferite activități desfășurate la grupă/clasă; exprimarea sentimentelor și a emoțiilor pe care le simt copiii în anumite situații de viață.

O dezvoltare emoțională adecvată și echilibrată a copilului il ajută să iși identifice sentimentele, stările și trăirile, emoțiile, să le exprime și să le exteriorizeze corespunzător în anumite situații din viața acestuia. Il ajută să perceapă și să facă față situațiilor din viață cu cei care interacționează. In cadrul acestui proiect copiii au posibilitatea de a exprima prin desen, pictură, colaj sentimentele si emotiile pe care le simt și le trăiesc in anumite situații (familie, grădiniță/școală, comunitate).

Zâmbetul nu trebuie să lipsească de pe chipul nici unui copil, nici unui adult pentru că zâmbetul are un efect benefic asupra stării noastre atât fizice cât și psihice.

v  La concurs pot participa copiii preșcolari si scolari mici ( grupa pregatitoare ) și cadre didactice (educatori, invatatori, profesori/diriginti, consilieri/psihologi școlari).

  • pentru copii ( preșcolari și școlari mici): 3 secțiuni

ü  Desen: creioane colorate sau cariocă

ü  Pictură

ü  Lucrări practice

Un copil poate intra în concurs cu maxim o lucrare la alegere. Fiecare cadru didactic poate participa în concurs cu maxim 3 lucrǎri ale copiilor. Lucrǎrile vor fi executate pe orice format cu materiale diverse la alegerea cadrului didactic. Lucrarea trebuie sǎ fie realizatǎ de către copil, în exclusivitate, fǎrǎ intervenția cadrului didactic sau a familiei. Nu sunt acceptate fișele tip în care copiii au doar de colorat. Concursul este fara taxa de participare.  Fiecare lucrare a copilului va avea pe spatele lucrǎrii prins cu agrafă de birou, în colțul din dreapta jos, o etichetǎ tipǎritǎ cu titlul lucrǎrii, numele si prenumele copilului, grupa/clasa, scoala/adresa, numele și prenumele cadrului didactic coordonator. Nu se admit contestații. Comisia de jurizare formatǎ din cadre didactice coordonatoare și partenerii implicați va selecta lucrǎrile dupǎ criterii de notare: originalitatea, respectarea temei, inventivitatea/ creativitatea.

  • pentru cadre didactice: creații literare și exemple de bune practici care vor fi publicate într-o carte electronică cu ISBN:

ü  Creații literare pentru întâlnirea de dimineață (tranziții/rutine) cu privire la dezvoltarea socio-emoțională a copilului

ü  Povești, jocuri, exerciții pentru dezvoltarea socio-emoțională a copilului

ü   Proiecte didactice, proiecte tematice care să abordeze tema dezvoltarea socio-emoțională a copilului,

ü  Proiecte de parteneriat pentru dezvoltarea socio-emoțională a copilului

ü  Referate  care vor evidenția importanța desfășurării activităților/lecțiilor pentru dezvoltarea personală/ socio-emoțională a copiilor.

v   Lucrarea cadrului didactic poate sǎ aibă un numǎr de maxim 4-5 pagini. Tehnoredactarea lucrǎrilor pentru secțiunea cadre didactice va fi format A4 caractere TNR, 12, spațiere de 1 rând, orientare portret (mai ales în cazul proiectelor tematice, proiectelor didactice) și să respecte tematica. Titlul lucrǎrii va fi scris cu majuscule, la douǎ rânduri numele cadrului didactic si școala de proveniențǎ scris italic. Obligatoriu scris cu diacritice. La finalul lucrării obligatoriu să se regăsească bibliografia. Materialul se trimite on-line pe adresa de e-mail specificata in regulament împreunǎ cu fișa de înscriere completatǎ. Vă rugăm sǎ precizati la subiect pentru concursul “Bucurie și zâmbet de copil” iar documentul sa fie denumit cu numele cadrului didactic si scoala de provenienta.

v  Atragem atenţia asupra faptului că responsabilitatea pentru conţinutul lucrărilor aparţine în exclusivitate autorilor, care îşi asumă toate consecinţele.

v  Lucrările și materialele expediate nu vor fi restituite.

v  Se vor acorda premiile I, II, III și mențiune, premiul special pentru fiecare secțiune și diplomǎ de participare tuturor copiilor și cadrelor didactice îndrumǎtoare de cǎtre școala organizatoare, precum si cadrelor didactice înscrise la secțiunea exemple de bune practici. Diplomele/ adeverințele / cartea în format electronic vor fi expediate pe e-mail pânǎ la data de 30 iunie 2016 fiecǎrui cadru didactic participant.

v  Data limită de trimitere a materialelor este 27 mai 2016 data poștei.

v  Fiecare cadru didactic va pune în plic fișa de înscriere completatǎ împreunǎ cu lucrǎrile copiilor (cei care participă și la secțiunea pentru preșcolari/școlari; cei care doresc să participe doar  pentru secțiunea cadre didactice e suficient să trimită on-line).

v  Rugăm corectitudine în completarea fișelor de înscriere și a adresei de e-mail. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru neprimirea materialelor din cauza greșelilor din fișa de înscriere.

v  Vernisarea expoziţiei concursului va avea loc la şcoala organizatoare în perioada 30.05-10.06.2016.

Adresa de expediere:

Liceul Tehnologic Alexandru Filipașcu,

Gradinița cu program normal Curti,

Strada Principalǎ nr. 282

Localitatea Petrova, judetul Maramures,

pentru prof. Andrasciuc Vasilica  (cu mențiunea pentru Concursul “ Bucurie și zâmbet de copil”)

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Fisa de inscriere

Concursul regional  “Bucurie și zâmbet de copil

Ediția II -  iunie 2016

Unitatea de invatamant:

Numele si prenumele  cadrului didactic:

Specialitatea:

Numar de telefon:

Adresa de email:

Particip la sectiunea pentru cadre didactice: da / nu

Titlul:

 

Nume prenume copil / titlul lucrarii / sectiunea / grupa-clasa

 

Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Vasilica-A | 05.05.2016 00:19 | 1398 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

118 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN