Mitul eternei reîntoarceri. Partea a II-a
24 martie 2016, 00:20
Etapele creației literare eliadene
Învăţământ liceal - Limba şi literatura română - Diverse - Clasa a 9-a; Clasa a 10-a; Clasa a 11-a; Clasa a 12-a; Clasa a 13-a;
Învăţământ liceal - Filosofie - Clasa a 12-a; Clasa a 13-a;
Review-uri (0)
0 stele
Adăugaţi un review
Nu există niciun review
Diverse recomandate de comunitatea Didactic.ro

Adjectivele din grupa (clasa) a II-a
Învăţământ liceal - Limba şi literatura română - Lecţii - Clasa a 9-a;
mihaela_d | Colegiul National "Lucian Blaga" Sebes
0 comentarii

Adjectivele din grupa )clasa I
Învăţământ liceal - Limba şi literatura română - Lecţii - Clasa a 9-a;
mihaela_d | Colegiul National "Lucian Blaga" Sebes
0 comentarii

Conjunctiv prezent si imperfect
Învăţământ liceal - Limba şi literatura română - Lecţii - Clasa a 9-a;
mihaela_d | Colegiul National "Lucian Blaga" Sebes
0 comentarii
Comentarii (13)
Revăzând anumite paragrafe din cartea ”Mircea Eliade” de I.P.Culianu, mi-am dat seama că citatul respectiv îmi aparține.
Natali Gălățan
Au trecut anii grei de suferință în care-mi ceream iertare la fiecare pas și plângeam cu lacrimi amare, aici, în fața calculatorului. Astăzi, deși îmi mai mușc mâinile câteodată și-mi dau palme, totuși nu mai am tentative de sinucidere. Durerea și suferința au rămas undeva îngropate, în adânc. Astăzi merg înainte, deși sunt singură și n-am împrejurul meu decât familia și o pensie de 400 de lei, ajutor social.
Această muncă a mea, pe baza celor peste 40 de cărți de Mircea Eliade citite, a lucrării de diplomă, a tuturor lucrărilor pe care le-am consultat, și-a însușit-o cu nerușinare fosta mea colegă și responsabil de catedră, Diana Gabor, acum 9 ani (material pus pe un site, la 100 de ani de la nașterea marelui filosof Mircea Eliade).
Astăzi este ziua ei de naștere, la o zi după ziua de naștere a mamei mele (23 martie).
Natalia Gălățan
Poate că merită precizat faptul că, deși am urmat cursurile unei facultăți particulare, imediat după Revoluție, Universitatea Hyperion, Facultatea de Filologie-Ziaristică, examenele finale de licență (precum și definitivatul și gradul II) le-am dat la Universitatea București în 1997. Printre profesorii mei de la Universitatea București (sper cu greșesc...) s-au numărat: Dumitru Mazilu, profesor de slavă veche și de istoria limbii române (sper că nu greșesc), Gheorghe Mazilu, profesor de estetică, raporturile dintre arte (sper că n-am greșit prenumele Domniei sale), Gabriela Pană Dindelegan, profesor de limba română contemporană, Ovidiu Drimba, profesor de literatură universală și comparată, Irina Panovf, limba, literatura și civilizația străină, Nicolae Rață, profesor de pedagogie generală și psihologie școlară, precum și de teoria literaturii, George Munteanu, profesor de literatura română veche și modernă, Rodica Zane (sper că nu greșesc numele; o mai văd pe Domnia sa la televizor) și mai sunt și alți distinși profesori, pe care nu mi-i mai amintesc și care mi-au făsut frumoși și fericiți anii de facultate.
...profesor de folclor literar comparat. De asemenea, doamna profesoară Gabriela Pană Dindelegan, profesor de limba română contemporană, lingvistică generală și dialectologie.
domnul profesor Gheorghe Mazilu, profesor de estetică, raporturile dintre arte și filosofie.
Îmi cer scuze, au trecut 21 de ani de când am terminat facultatea. Pe domnul profesor de estetică și raporturile dintre arte îl cheamă Dan Horia Mazilu, iar pe doamna profesoară de folclor literar comparat Sabina Ispas (era profesor la Institutul de Folclor din București).
...și domnul profesor Gheorghe Bulgăr, de stilistică și limba latină.
Domnul profesor Nicolae Rață mi-a fost, de asemenea, profesor de metodica predării limbii române. În afară de aceste materii, am mai studiat limba greacă veche, limba străină opțională (limba franceză), introducere în literatură (în primul an), literatura română modernă (dacă nu greșesc, cu domnul profesor George Munteanu), filosofia și literatura (așa se numea cursul de filosofie), lingvistică romanică. Am făcut practică pedagogică, atât la limba română, cât și la limba engleză (la limba română la liceul Gheorghe Șincai din București, 2 ore, cu conceptele creației barbiene, etapele creației barbiene și comentarea lor pe baza a două poezii: ”Joc secund” și ”Riga Cripto și lapona Enigel”. Am primit nota 9. Profesorul de la catedră mi-a spus că a fost mulțumit, doar că mi-am propus prea mult, și a fost prea greu).
”În acel timp” (lat. ”illo tempore”). Cu drag vă transmit un gând frumos, de aici, din camera Sâmbo, și iertați-mă, vă rog, pentru comentariile mele neinspirate. Important este ca materialele mele să vă placă, să vă folosească, pentru că eu le-am pus aici cu toată dragostea.
Natalia Gălățan
Toate aceste lucruri sunt verificabile. Din câte îmi amintesc, toți profesorii mei de la Universitatea Hyperion, Facultatea de Filologie-Ziaristică zi, studii de lungă durată, între anii 1991- 1994, erau de la Universitatea București, însuși decanul Universității București, Dumitru Mazilu, a cărui semnătură îmi apare pe diploma de licență.
Natalia Gălățan
Studii de lungă durată (4 ani), între 1991-1995, primul an la filologie când anii de studiu n-au fost 5, comasându-se materia și făcându-se 4 ani de studiu.
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.