Întrebări frecvente

  Manualele Intuitext sunt create în conformitate cu programa școlară?
  Manualele Intuitext respectă programa școlară în vigoare aprobată prin Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3418/19.03.2013, Anexa 2.
  Manualele Intuitext sunt aprobate prin Ordinul Ministrului Educației Naționale, după cum urmează:
  • Matematică și explorarea mediului, clasa I – OMEN nr. 4779/13.10.2014
  • Comunicare în limba română, clasa a II-a – OMEN nr. 4781/13.10.2014
  • Matematică și explorarea mediului, clasa a II-a – OMEN nr. 4782/13.10.2014
  Manualele Intuitext respectă programa școlară în vigoare aprobată prin Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3418/19.03.2013, Anexa 2. Manualele Intuitext sunt aprobate prin Ordinul Ministrului Educației Naționale, după cum urmează: Matematică și explorarea mediului, clasa I – OMEN nr. 4779/13.10.2014 Comunicare în limba română, clasa a II-a – OMEN nr. 4781/13.10.2014 Matematică și explorarea mediului, clasa a… Mai mult »

  Cum este abordată integrarea în cadrul manualelor Intuitext?
  Manualele Intuitext sunt elaborate în manieră integrată, conform noii programe școlare în vigoare. Pentru informații suplimentare în acest sens, vă rugăm să consultați http://www.didactic.ro/stiri/niveluri-ale-integrarii-in-manualele-intuitext. Argumentele pun în evidență diverse niveluri ale integrării în manualele Intuitext, în funcție de ceea ce se integrează: cunoştinţe, deprinderi, valori, atitudini.

  În cât timp se livrează o comandă de manuale/caiete auxiliare?
  În funcție de varianta de livrare pentru care optați și localitatea în care are loc livrarea, aceasta poate dura aproximativ 2 zile de la confirmarea comenzii, pentru comenzile livrate prin curierat rapid, sau aproximativ 5 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii, pentru comenzi livrate prin Poșta Română.

  Ce cuprinde pachetul complet Intuitext?
  Pachetul complet INTUITEXT cuprinde manualul tipărit împreună cu versiunea digitală (în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru), caietul elevului (în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru) și Ghidul învățătorului.

  Manualul este elaborat în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru, fiecare însoțit de versiunea digitală aflată pe CD-ul atașat coperții manualului.

  Caietul elevului este elaborat în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru. Caietele sunt create în strânsă legătură cu manualele INTUITEXT fiind corelate cu acestea și ușurând munca copiilor și a cadrelor didactice.

  Ghidul învățătorului este un instrument util cadrelor didactice ce conține planificarea calendaristică, proiectarea unităților de învățare și repere importante pentru învățători. Ghidurile sunt elaborate pentru fiecare an de studiu, respectiv clasa I și a II-a, fiind realizat pe baza manualelor INTUITEXT. Planificările și proiectările sunt tratate integrat, asemănătoare integrării manualelor și sunt disponibile în format digital.
  Pachetul complet INTUITEXT cuprinde manualul tipărit împreună cu versiunea digitală (în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru), caietul elevului (în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru) și Ghidul învățătorului. Manualul este elaborat în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru, fiecare însoțit de versiunea digitală aflată pe CD-ul atașat coperții manualului. Caietul elevului este elaborat în două volume, câte un volum… Mai mult »

  Care este prețul manualelor?
  Manualele pot fi achiziționate la prețul de 19 lei pentru fiecare titlu. În prețul manualului este inclusă varianta tipărită și varianta digitală, ale celor două volume.

  Manualele și caietele INTUITEXT pot fi răsfoite aici: http://www.magazin.intuitext.ro/manuale-si-auxiliare-didactice.


  Cât costă Ghidul învățătorului?
  Ghidul învățătorului este un instrument oferit gratuit învățătorilor ce au achiziționat manuale și/sau caiete auxiliare INTUITEXT. Acesta este disponibil în variantă digitală.

  Ghidul învățătorului poate fi răsfoit aici: http://www.magazin.intuitext.ro/ghidul-invatatorului.


  Cum pot intra în posesia Ghidului învățătorului?
  Ghidul învățătorului este disponibil în variantă digitală. Acesta poate fi obținut în urma unei comenzi de manuale și/sau caiete INTUITEXT sau în urma unei solicitări la adresa scoala@intuitext.ro.

  În cadrul e-mailului de solicitare a ghidului trebuie să precizați: numele și prenumele, școala, clasa și localitatea în care predați.


  Ce primesc dacă doresc să achiziționez un manual?
  La achiziționarea unui manual Intuitext primiți cele două volume tipărite ale acestuia, fiecare însoțit de versiunea digitală aflată pe CD-ul atașat coperții a treia.

  Ce primesc dacă doresc să achiziționez un caiet auxiliar?
  La achiziționarea unui caiet Intuitext primiți unul din cele două volume tipărite ale acestuia, fiecare având 56 de pagini. În funcție de opțiunea dvs., puteți achiziționa fie volumul aferent semestrului I, fie pe cel pentru semestrul al II-lea.

  Cum procedez pentru a plasa o comandă?
  Comenzile se pot plasa telefonic (0372.156.300) sau direct online
  (http://www.magazin.intuitext.ro/manuale-si-auxiliare-didactice), urmând ca unul dintre colegii noștri să vă contacteze pentru confirmarea comenzii și stabilirea detaliilor privind livrarea.


  Cine sunt autorii manualelor școlare?
  Autorii manualelor Intuitext sunt profesori de învățământ primar cu vastă experiență în domeniu: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel. Acești autori au elaborat și ghidurile și caietele Intuitext. Mai multe informații găsiți aici http://magazin.intuitext.ro/despre.

  Cine sunt autorii caietelor auxiliare?
  Autorii manualelor Intuitext sunt profesori de învățământ primar cu vastă experiență în domeniu: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel. Acești autori au elaborat manualele Intuitext și ghidurile aferente acestora. Mai multe informații găsiți aici http://magazin.intuitext.ro/despre.

  Cine sunt autorii Ghidului învățătorului?
  Autorii manualelor Intuitext sunt profesori de învățământ primar cu vastă experiență în domeniu: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel. Acești autori au elaborat manualele Intuitext și caietele aferente acestora. Mai multe informații găsiți aici http://magazin.intuitext.ro/despre.

  Cu ce trebuie să fie dotat computerul/laptopul meu pentru a putea rula versiunea digitală a manualului? Dar tableta/telefonul smart?
  Cerințele tehnice minime pentru rularea versiunii digitale a manualului sunt:
  • Configurație hardware: PC / tabletă / telefon smart cu procesor de minimum 800 MHz, 512 MB RAM, 1 GB spațiu disponibil de stocare.
  • Sistem de operare – oricare din următoarele: Windows, Android, Linux, OS X, iOS.
  • Browser instalat – pentru o funcționare optimă vă recomandăm unul din următoarele: Google Chrome, versiunea 31 sau mai mare, sau Mozilla FireFox, versiunea 25 sau mai mare.
  • Rezoluția ecranului: minimum 1024x768 pixeli
  Cerințele tehnice minime pentru rularea versiunii digitale a manualului sunt: Configurație hardware: PC / tabletă / telefon smart cu procesor de minimum 800 MHz, 512 MB RAM, 1 GB spațiu disponibil de stocare. Sistem de operare – oricare din următoarele: Windows, Android, Linux, OS X, iOS. Browser instalat – pentru o funcționare optimă vă recomandăm unul din următoarele: Google Chrome, versiunea 31 sau mai mare, sau Mozilla FireFox, versiunea… Mai mult »

  Este necesară conexiunea la Internet pentru a rula versiunea digitală a manualului?
  Pentru a rula versiunea digitală a manualului pe computer/laptop, conexiunea la Internet nu este absolut necesară, deoarece fiecare volum al manualului tipărit este însoțit de CD-ul ce conține manualul digital. Acest CD se introduce în unitatea computerului/laptopului și se rulează conform instrucțiunilor din fișierul readme.txt aflat pe CD.

  Pentru a rula versiunea digitală a manualului pe tabletă/telefon smart, conexiunea la Internet este necesară, deoarece CD-ul nu poate fi rulat pe aceste echipamente. În aceste condiții, deschideți un browser (Google Chrome, Mozilla Firefox etc.) și accesați site-ul http://manuale.intuitext.ro/, unde găsiți manualul dorit.
  Pentru a rula versiunea digitală a manualului pe computer/laptop, conexiunea la Internet nu este absolut necesară, deoarece fiecare volum al manualului tipărit este însoțit de CD-ul ce conține manualul digital. Acest CD se introduce în unitatea computerului/laptopului și se rulează conform instrucțiunilor din fișierul readme.txt aflat pe CD. Pentru a rula versiunea digitală a manualului pe tabletă/telefon smart, conexiunea la Internet este necesară, deoarece CD-ul nu poate fi… Mai mult »

  Cui mă adresez dacă întâmpin dificultăți în utilizarea versiunii digitale a manualului?
  Dacă întâmpinați dificultăți în utilizarea versiunii digitale a manualului, vă rugăm sa trimiteți un mail cu descrierea problemei, pe adresa suport@intuitext.ro, sau să sunați la unul din numerele de telefon ale departamentului de suport:
  • 021/300.02.20
  • 021/300.03.73

  Programul departamentului de suport, cu excepția zilelor de sărbătoare legale, este:
  • Luni, Miercuri și Vineri: 09:00 – 16:00
  • Marți și Joi: 15:30 – 21:00

  Solicitările către departamentul de suport vor fi rezolvate în cel mult 48 de ore.
  Dacă întâmpinați dificultăți în utilizarea versiunii digitale a manualului, vă rugăm sa trimiteți un mail cu descrierea problemei, pe adresa suport@intuitext.ro, sau să sunați la unul din numerele de telefon ale departamentului de suport: 021/300.02.20 021/300.03.73 Programul departamentului de suport, cu excepția zilelor de sărbătoare legale, este: Luni, Miercuri și Vineri: 09:00 – 16:00 Marți… Mai mult »

  Care este cuprinsul manualelor/caietelor auxiliare?
  Conținutul manualelor și caietelor Intuitext este împărțit pe unități de învățare, fiecare cuprinzând o suită de lecții, secțiuni de recapitulare, evaluare și ameliorare și consolidare.

  Lista unităților de învățare aferente fiecărui manual/caiet poate fi consultată aici http://www.didactic.ro/resurse-educationale/manuale-intuitext.


  Cum pot vizualiza manualele/caietele auxiliare?
  Conținutul manualelor și caietelor Intuitext poate fi vizualizat aici http://www.didactic.ro/resurse-educationale/manuale-intuitext.

  Cum pot folosi manualele digitale în activitatea de învățare?
  Manualele digitale Intuitext sunt similare celor tipărite, transpunând învățarea în interactivitate cu ajutorul jocurilor, experimentelor, exercițiilor virtuale. Le puteți folosi în activitatea la clasă sau acasă a elevilor, pentru toate momentele lecției, pornind de la predare, recapitulare, evaluare, ameliorare și consolidare.

  Mai multe informații în acest sens găsiți aici http://www.didactic.ro/resurse-educationale/manuale-intuitext.


  Ce echipamente sunt necesare pentru a putea folosi manualele digitale în clasă?
  Pentru a putea rula manualul digital în clasă, aveți nevoie de un laptop/computer în care să inserați CD-ul atașat versiunii tipărite sau să accesați pagina manualelor din site-ul Ministerului Educației Naționale https://www.manuale.edu.ro/, cu ajutorul conexiunii la Internet. Totodată, pentru a proiecta imaginea, pentru ca toți elevii să vadă conținutul, este necesar un videoproiector.

  De asemenea, puteți utiliza tablete sau telefoane smart cu conexiune la Internet, dar și tablă interactivă.

  Pentru scenarii de utilizare a echipamentelor tehnice, consultați tutorialele video din secțiunea suport a comunității Manuale Intuitext din site-ul Didactic, http://www.didactic.ro/resurse-educationale/manuale-intuitext.
  Pentru a putea rula manualul digital în clasă, aveți nevoie de un laptop/computer în care să inserați CD-ul atașat versiunii tipărite sau să accesați pagina manualelor din site-ul Ministerului Educației Naționale https://www.manuale.edu.ro/, cu ajutorul conexiunii la Internet. Totodată, pentru a proiecta imaginea, pentru ca toți elevii să vadă conținutul, este necesar un videoproiector. De asemenea, puteți utiliza tablete sau telefoane smart cu conexiune la Internet, dar și tablă… Mai mult »

VÂNZĂRI: 0372.156.300
SUPORT: 021/300.02.20
              021/300.03.73
Program suport:
Luni, Miercuri și Vineri: 09:00 – 16:00
Marți și Joi: 15:30 – 21:00
E-mail suport: suport@intuitext.ro

Contact

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii