Dumitru Buturuga
Învăţământ liceal / Matematica
Lic. Teoretic Al.I. Cuza (MF3) - Bucuresti - 1994
A fost omul deosebit de la care am invatat prima oara ca ”Un lucru care merita facut, merita sa fie bine facut !”(A. Cronin)…
 
1 mulţumire
Toate povestile (1) Imi este profesor (0) Mi-a fost profesor (1) Este profesorul copilului meu (0) Imi este coleg de catedra (0)
Neagu Alexandru - mi-a fost profesor

Învăţământ liceal / Matematica - Lic. Teoretic Al.I. Cuza (MF3) - Bucuresti - 1994

A fost omul deosebit care, dupa anii lungi si grei de sufernite si persecutii pierzandu-si atat tatal cat si bunicii in “lagarele comuniste”, ca student a fost exmatriculat in mod repetat din Facultatea de matematica si apoi dupa absolvire a fost destituit de cateva ori de la catedra prof. Grigore Moisil , al carui asistent a fost, a ajuns in cele din urma profesor de matematica in liceul mentionat mai sus si in final director al acestuia, functie din care a demisionat in semn de protest in vara anului 1990 in urma devastarii liceului de catre trupele “paramilitare” mineresti.
Este cel care ne-a demostrat cu ajutorul matematici si filosofiei “croite” in jurul acesteia, ca nu traim doar pentru trup cat mai ales pentru spirit.
Este de asemenea cel de la care am invatat prima oara ca ”Un lucru care merita facut, merita sa fie bine facut !”(A. Cronin)…
Totodata, cred ca orice elev al profesorului Buturuga isi mai aminteste de indemnurile si povetele lui spuse mai mult in gluma dar cu o puternica incarcatura : “In viata invatam atat din exemple cat si din contra-exemple” sau “excesul de zel este inainte de toate un exces si abia apoi este “de zel”. A fost un Om (+1995) cum putini sunt si de care imi amintesc in fiecare zi si in fiecare moment mai greu pe care il strabat.

18 decembrie 2012

Comentarii (1)

0 0

27.08.2020 02:45 liceecuza

Un OM extraordinar, cu inteligenta aparte, uneori prea putin inteleasa de cei din jur.In lumea de astazi nu cred ca si-ar fi gasit locul.Daca imi amintesc bine, s -a stins pe 15 iulie 1995. Nu stiu cati dintre elevii lui au realizat ca prezenta lui la ore a fost un adevarat privilegiu.
Ii multumesc pentru tot, si pentru ca a ingaduit ca in ultimele lui zile sa am sansa de a- mi la ramas bun, undeva intr -o rezerva din Spitalul Municipal.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.