Amalia Naghi
Învăţământ liceal / Limba şi literatura română
Grupul Scolar "Ioan Buteanu" Somcuta Mare - Somcuta Mare - 2009
Întotdeauna mi-am iubit dascalii..
 
1 mulţumire
Toate povestile (1) Imi este profesor (0) Mi-a fost profesor (1) Este profesorul copilului meu (0) Imi este coleg de catedra (0)
Herman ( Pop) Dora-Ramona - mi-a fost profesor

Învăţământ liceal / Limba şi literatura română - Grupul Scolar "Ioan Buteanu" Somcuta Mare - Somcuta Mare - 2009

Întotdeauna mi-am iubit dascalii...mereu le-am sorbit Cuvintele, of, acele Cuvinte de care mai târziu aveam să mă îndrăgostesc pentru totdeauna. Mereu le-am privit cu admiratie acea strălucire din ochi pe care aveam s-o-nțeleg. Sufletul de copil se-ntreba adesea : Ce poate fi mai minunat de-atat ? ... si iată, el a pornit în lunga căutare a răspunsului... pe alte meleaguri, cu totul altele ... atat de diferite ... încât ajunsesem să mă indepărtez atat de tare de ceea ce iubisem altădat`. Mi-era un dor de El, de Cuvânt ... căci mi se ivea atat de rar in cale-mi ... mă simțeam vinovată ! ... candva ... îl abandonasem ...în drumul meu rigid unde nu am mai întâlnit suflete atat de calde... căutam certitudini, răspunsuri ... Si Doamne , ce bine că intr-o zi Cineva mi-a reaprins pofta de Cuvânt, dorul , iubirea pentru El ... si uite asa , dintr-o mare dragoste regăsită ... s-a născut o mare de cuvinte cu care am cucerit țărmuri ! Si astăzi trăiesc prin El și cu El ... Cuvântul!

Vă mulțumeste sufletul acela de copil pe care l-ati ajutat atat de mult să-si urmeze calea, misiunea pe care o are orice Om de îndeplinit !

Cu drag, doamnei Amalia Naghi ! ( Maramures - Somcuta Mare )

11 aprilie 2014

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.