Şcoala cu
bune practici

50 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Investiții și economisire. Ce sunt și cum funcționează fondurile de investiții?

Cred că fiecare dintre noi s-a întrebat măcar odată cum își poate păstra sau multiplica banii economisiți. Din fericire, tot mai mulți tineri se arată interesați de investiții și de beneficiile pe care acestea le pot aduce.

Propus de: intuitext | 11.06.2021 09:57

0 comentarii

Despre ce vorbim când le vorbim copiilor despre finanțe. ABC financiar pentru copii mari și mici

Există un ABC în orice. Sintagma marchează un nou început, noi cunoștințe ce urmează a fi asimilate, alte și alte curiozități ce au scop educațional, lucruri pe care încă nu le știm, dar de care ne vom îndrăgosti la un moment dat. 

Propus de: intuitext | 11.05.2021 10:49

0 comentarii

Finanțe personale. Cum formăm obiceiuri sănătoase legate de bani

De ce este educația financiară atât de importantă? Un prim răspuns este acela că ne ajută să avem o imagine clară asupra bugetului, să înțelegem mai bine banii. Din păcate, conform unui raport publicat de rețeaua de consultanți KPMG, România se află pe ultimul loc din Europa la capitolul de educație financiară, iar la nivel mondial, se situează pe locul 124 din 143 de țări.

Propus de: intuitext | 12.04.2021 13:53

0 comentarii

Evoluția banilor în timp. O mică excursie de la începuturi până azi

Banii, fie că vrem sau nu, ne dictează viața și alegerile zi de zi. Trăind într-o societate consumatoare, suntem influențați și determinați în fiecare zi să cumpărăm cât mai multe lucruri (haine, alimente, jocuri, cărți etc.) și, fără să ne dăm seama, simțim nevoia să câștigăm cât mai mulți bani.

Propus de: intuitext | 11.03.2021 10:58

0 comentarii

Investiţiile. Idei de investiţii pentru copii

O investiție înseamnă, printre altele, gândul la viitor. Rezultatul se poate traduce în bani, cel mai adesea, sau în alte forme de recompense. Satisfacția este de cele mai multe ori aceeași - aceea că planurile tale au avut rezultat pozitiv. Din fericire, există numeroase forme de investiții, cu adresabilitate extinsă.

Propus de: intuitext | 11.02.2021 09:25

0 comentarii

Educația financiară la copii

Copiii au emoții și dorințe greu de înfrânat când vine vorba de cumpărături. Își doresc acum, pe loc, iau decizii spontane când cheltuiesc bani pe ceva ce îi face fericiți - jucării, dulciuri, jocuri, nicidecum necesități.

Propus de: intuitext | 11.01.2021 09:42

3 comentarii

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN