Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Traian Băsescu: “Cadrele didactice, printre cei mai bine plătiţi angajaţi din România pe ora de lucru”

"Aş spune un lucru simplu: dacă citiţi raportul comisiei prezidenţiale pentru Educaţie, veţi constata că asta era evaluarea de acum trei ani. S-a tergiversat mult introducerea noii legi a Educaţiei. Reforma Marga a fost un mare eşec şi rezultatele s-au văzut după vreo zece ani. Desfiinţarea liceelor profesionale, scoaterea tehnicienilor din sistemul de învăţământ a fost o mare eroare. Mi-aduc aminte că m-am bătut atunci că se desfiinţau şi liceele care ţineau de Ministerul Transporturilor, cele de Căi Ferate, de Aviaţie, liceele auto, de plângeam eu că nu se mai fac tinichigii şi mecanici auto. A fost o mare eroare şi acum vedem rezultatele. Trebuie aplicată noua lege cu toată fermitatea şi trebuie să găsim formule să dăm o şansă acestor copii", a spus preşedintele Băsescu, într-un interviu acordat TVR, întrebat despre rezultatele la examenul de bacalaureat din acest an.

El a completat că elevii ar trebui să înţeleagă că nu se mai poate lua examenul de bacalaureat copiind. "Am avut două şocuri în această vară - bacalaureatul şi definitivatul", a adăugat preşedintele. "Până la toamnă, Ministerul Educaţiei va trebui să ia măsuri să concentreze copiii acolo unde există şi profesori. Ştiu povestea: daţi-ne bani mai mulţi şi vom fi profesori mai buni. Spun şi eu, deocamdată, cadrele didactice, pe ora de lucru, sunt printre cei mai bine plătiţi din România. Şi eu aş vrea să lucrez 16 ore şi să mai fac şi meditaţii pe urmă", a spus Băsescu.

Cât priveşte media pe care a obţinut-o la examenul de bacalaureat, şeful statului a răspuns că nu îşi aminteşte prea bine, dar că nu a fost "strălucită". "Nu-mi aduc aminte, dar să ştiţi că n-a fost strălucită (media la bacalaureat - n.r.), n-am fost un absolvent de 10. Cred că a fost pe la 7,40 - 7,50, undeva pe acolo", a menţionat Traian Băsescu.

Sursa: AGERPRES


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 27.07.2011 14:20 | 2344 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (14)

0 0

27.07.2011 20:00 lumynitza_gh

Astuia ii va fi vreodata rusine?

0 0

27.07.2011 22:03 cdiasimi - Autor

Nu cred sa stie vreodata ce inseamna asa ceva.

0 0

28.07.2011 15:49 sanda001

L-as ruga pe Dl Traian Basescu ,,sa traiasca bine'' numai o luna de zile cu salariul unui cadru didactic!

0 0

28.07.2011 19:03 cri77

Un nesimtit fara pereche!

0 0

28.07.2011 19:19 emil Acest comentariu a fost moderat de emil

Va rog mult sa folositi un limbaj civilizat, in ciuda enervarii provocate de persoana care a promulgat legea pentru dublarea salariilor profesorilor. Mai ales ca probabil, atunci gandea extraordinar de frumos despre profesori....Veti constata ca anul viitor vor "gandi" si vor spune la fel de frumos. Doar numai daca nu li se va citi SIM-ul telefonului si veti consatata ca vor fi zis: " niste profesori imputiti, Maria"...

0 0

29.07.2011 08:43 magdutacozma

au scazut asa de tare salariile incat plutim pe apa,dar in curand ne vor aduce in stare de inec.Cine va crede ca promisiunile electorale se vor implini(50%marire salar)acela se amageste singur. Daca sefii statului ar avea nevestele in invatamant atunci starea ERA POATE ALTA

0 0

29.07.2011 18:01 blonda1973

"Am avut două şocuri în această vară - bacalaureatul şi definitivatul", a adăugat preşedintele. din cate vad eu a si vorbit de definitivat- asta nici macar nu s-a sustinut, habar nu are despre ce vorbeste, da si el cu banul.

0 0

31.07.2011 13:27 pericle73

Am fost profesor in invatamantul romanesc.L-am sustinut pe traian basescu din toata inima mea am crezut in el inca de cand era primar al capitalei.din 2009 sunt memebru pdl.Din cauza politicii am fost nevoit sa mi dau demisia din invatamant si sa plec la lopata prin europa.il intreb unde a fost suportul pdl sau grija lui fata de oamenii lui.iar el care se considera o biblioteca ambulanta nu stie ce a spus IORGA ''unde nu sunt bani nu este cultura''.as vrea pe aceasta cale sa avertizez toti colegii mei sa si vada de treaba lor si sa lase politica pe seama celor care o stiu sa faca pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa i loveasca si pe ei.NU POT SA SPUN DECAT CA REGRET CA M AM NASCUT IN ROMANIA SI DOMNULUI TRAIAN BASESCU II READUC AMINTE CA EXISTA UN DUMNEZEU PENTRU TOTI CARE NU DOARME SI MAI DEVREME SAU MAI TARZIU O SA AIBA NEVOIE DE ''EL'' INSA O SA FIE PREA TARZIU SA I ASCULTE RUGACIUNILE.Cat despre bani n o sa mai vedeti un leu pana la alegeri unde iarasi o sa va amageasca cu o marire de 20 sau 30 la suta.eu am terminat acum dragi colegi va urez numai bine si un nou an scolar plin de impliniri.

0 0

31.07.2011 20:00 doina_morosan

Este revoltator ca insusi seful statului desconsidera sistemul de invatamant minimalizandu-i rolul din prisma ingusta a punctului sau de vedere, respectiv conform slabelor sale rezultate la invatatura. Ce exemplu ofera generatiilor de elevi, cum sa aprecieze acestia temeinica pregatire pe care le-o poate oferi scoala daca presedintele le spune in mod repetat ca se poate ajunge sef de stat cu rezultate mediocre la invatatura?

0 0

04.08.2011 10:38 ge

Domnul Basescu duce o lupta antiintelectuala in Romania. Loveste in cei care au bunul simt si din cauza faptului ca medicii si profesorii au foarte mult de invatat acestia nu au timp sa se revolte. Si ajung la o varsta cand isi dau seama ca unul care a avut puterea sa intre in istorie prin ceva bun i-a adus practic la suicid pentru ca desi au trait modest cu banii din salariu de pe azi pe maine, dandu-si banii pe carti mai mult decat pe mancare, nu au bani sa se mai intretina (le- a fost furata si pensia). Am ajuns de plansul lumii. Ce a fost mai bun a fost distrus, iar adevaratii intelectuali sunt pe cale de disparitie. Elevii nu mai au motivatia de a invata. Ce viitor le ofera dl Basescu, daca nu sunt locuri de munca? A distrus tot ce era productiv in tara asta. Ei spun ca termina ca sa plece in afara. Intelectualii pleaca la munca de jos in strainatate. Anii de facultate, investitia lor intelectuala se risipeste alaturi de cei care au cateva clase in strainatate. Pentru a trai decent unii care pot, in special profesorii de matematica, pot face pregatire. Unul care e de biologie la scoala generala, ce pregatire sa faca?

0 0

13.08.2011 20:00 dansimaster

sunt profesor și, de o jumatate de an, am trei joburi. Pana în 2010 am avut numai unul și visam noaptea ce urmeaza sa le spun elevilor la ore. Promit ca ma voi stradui să intru profesional „ca turnat” în descrierea domnului sef de CAP Romania.

0 0

28.08.2011 15:44 profa-alina

si totalul cat iese?cu minu....sa ii fie rusine...noi stam pe arsita asta sa facem pregatire cu prosti pt corigente(care nici nu vin la scoala)iar el se lafaie la Neptun.........

0 0

29.08.2011 18:45 victor55

Nu este prima dată când domnul președinte vede munca unui profesor doar în prestația de 16, după noua lege 18, ore pe săptămână. Este ca și cum unui realizator tv i-ai considera muncă doar timpul de emisie, fotbalistului, doar jocurile efective, președintelui...timpul când semnează promulgarea unor legi care apoi nu se aplică sau se modifică înainte de a fi aplicate. Spunea cu o altă ocazie dumnealui că un profesor este mai bine plătit decât președintele invocând o muncă de 24 de ore pe zi. Probabil că tot muncă este pentru președinte și atunci când se uită le televizor, când merge la un local, când doarme. Și chiar de-ar fi așa care este eficiența muncii de 24 de ore pe zi a domnului președinte? Trăim mai bine, nu-i așa?

0 0

31.08.2011 12:18 ditzah

daca este invidios pe "cadrele didactice, [care] pe ora de lucru, sunt printre cei mai bine plătiţi din România", sa renunte la salariul dansului si sa-l accepte pe al meu de 720 RON......corect, nu?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

283 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN