Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Caietele de vacanță INTUITEXT – recomandate de învățători, îndrăgite de elevi! Pentru clasa pregătitoare și clasa a III-a!

Vacanța se apropie. Deși ultimul an școlar a fost extrem de diferit, provocator, putem să ne recalibrăm și să pregătim copiilor o vacanță frumoasă, cu resurse educaționale de calitate, care, în dozajul corect, îi vor ajuta pe copii să nu uite materia.

Când ne gândim la vacanță ne gândim la joacă, timp petrecut frumos, însă este important să le oferim copiilor și experiențe educaționale valoroase, iar Caietele de vacanță INTUITEXT îi vor ajuta să recapituleze, prin JOC, materia școlară, noțiunile acumulate peste an.

Nu punem stop educației nici în vacanță, pentru că educația înseamnă poftă de a ști!

Vă prezentăm Caietele de vacanță INTUITEXT pentru clasa pregătitoare și pentru clasa a III-a.

De ce aleg învățătorii Caietele de vacanță INTUITEXT?

Exersarea materiei se face prin joc… iar copiii nu vor percepe minutele petrecute deasupra Caietului de vacanță drept o corvoadă.

Atunci când materia școlară le este prezentată sub formă de jocuri atractive, și pe înțelesul lor, copiii nu percep învățarea drept o activitate neplăcută. Bucurându-se de cele mai atrăgătoare activități propuse de autorii caietelor de vacanță, cei mici își reamintesc lecțiile predate la școală fără să simtă că au de făcut ceva chinuitor.

Să dăm câteva exemple:

(cuprins activități caiet pentru clasa pregătitoare)

În caietul pentru clasa pregătitoare, i se sugerează elevului să se joace cu prietenii, să meargă în drumeție sau la Zoo, să facă sport și mișcare, să organizeze un atelier de pictură, să facă diferite colecții sau să prepare o salată de fructe ajutându-l, astfel, să-și descopere înclinațiile pe care le are,  să participe la activități cu familia, să respecte reguli de comportare în contexte de viață diferite, asigurându-i o implicare autentică. Pe copil îl așteaptă: rețete, jocuri, instrucțiuni de realizare a unor obiecte, sfaturi utile.

(cuprins activități caiet pentru clasa a III-a)

În caietul pentru clasa a III-a,  i se sugerează  elevului să meargă în excursie sau în drumeții în natură, să utilizeze în mod securizant computerul sau tableta, să-și descopere înclinațiile pe care le are,  să participe la activități cu familia, să respecte reguli de comportare în contexte de viață diferite. Singur sau susținut de adulți, el chiar poate pune în practică ideile propuse: rețete, jocuri, instrucțiuni de realizare a unor obiecte, sfaturi utile.

 

Hrănirea imaginației prin exerciții adecvate vârstei!

Caietul oferă copilului contextul de  întâlnire imaginară cu personaje de referință pentru vârsta lui, de a-și aminti de persoane dragi, de a-și  imagina ce poate vedea în anumite locuri; oferă idei noi de petrecere a timpului liber, reprezintă o sursă de inspirație.

 

Învățarea este fără stres!

 

Când se joacă, copiii sunt foarte relaxați. Iar când sunt relaxați învață cel mai bine. Știm cât de importante sunt elementele ludice, îndeosebi în primii ani de școală, de aceea este esențial să-i ajutăm să învețe în mod plăcut, fără stres sau condiționări.

Captarea atenției și introducerea în atmosferă se face pas cu pas

Punctul de pornire pentru fiecare temă îl constituie o imagine – provocare ce are rolul de a-i introduce pe copii în atmosfera specifică temei propuse, de a le capta și orienta atenția, de a le stârni curiozitatea, de a crea atmosfera specifică vacanței și sentimentul că se joacă, se relaxează și petrec timp alături de prieteni imaginari.

 

Provocările creative fac parte din viața reală, din experiența de viață a copiilor

Sarcinile din Caietul de vacanță pentru clasa pregătitoare sunt strâns legate de experiența de viață a copiilor, de preocupările și interesele acestora. Sub forma unor provocări, a unor jocuri, sunt propuse activități specifice  disciplinelor Comunicare în limba română, Matematică și explorarea mediului, Dezvoltare personală, iar uneori disciplinei Arte vizuale și abilități practice. Achizițiile specifice domeniilor disciplinare se îmbină armonios și vizează atât verificarea cunoștințelor elevilor, cât și dezvoltarea spiritului de observație, a limbajului, a gândirii, a creativității, posibilitatea de a descoperi și  de a se bucura.

Propunerile din Caietul de vacanta de clasa a III-a sunt specifice disciplinelor Limba și literatura română, Matematică, Științe ale naturii, iar uneori disciplinei Arte vizuale și abilități practice, achizițiile specifice domeniilor disciplinare îmbinându-se armonios.

 

Haideți, împreună, să le facem copiilor o vacanță de vară reușită!

Colecția de jocuri educaționale și, mai ales, de inspirație pentru joacă-învățare, noile Caiete de vacanță INTUITEXT pentru clasa pregătitoare și clasa a III-a vor oferi bucurie celor mici, iar dumneavoastră, dragi cadre didactice, siguranța că, în septembrie, copiii își vor aminti noțiunile predate.

Descoperiți aici și celelalte Caiete de vacanță INTUITEXT.

Jocuri educaționale distractive, activități interactive, imagini plăcute și vesele – toate îi vor ajuta pe copii  să exerseze, într-un mod plăcut, materia predată în cursul anului.

Când se joacă, copiii sunt cei mai relaxați. Când sunt relaxați, învață cel mai bine!

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 15.05.2020 08:33 | 17318 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

149 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN