Jocuri educaţionale

Cu răţuştele la culcare
Formarea numerelor. Clasa miilor, clasa unităţilor
Matematica Clasa a III-a

Întrecerea
Folosirea parantezelor în exerciţii
Matematica Clasa a III-a

Joc de colorat
Joc de colorat. Culori calde-reci etc.
Matematica Clasa a II-a

Ministrul Educației anunță că NU se va renunța la Evaluările Naționale pentru clasele a II-a și a IV-a

În urmă cu câteva zile, Ministrul Educației, Pavel Năstase, declara că, în opinia domniei sale, până la gimnaziu, n-ar trebui să existe aceste evaluări, ținând cont că elevii sunt într-o perioadă de dezvoltare a capacităților de gândire.

Marți, 14 martie, la Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, Ministrul a precizat faptul că nu se va renunța la evaluările pentru clasele II-IV, acestea fiind „binevenite“. Avem nevoie din timp în timp să vedem parcursul unui elev și, în funcţie de asta, profesorul ar trebui să-i pregătească cu o fișă de parcurs pentru viitor care să îl aducă la nivel cu ceilalți. Deci e o evaluare de nivel de pregătire și este foarte binevenită.“

În plus, Pavel Năstase a mai adăugat și faptul că „lucrul acesta, fiind organizat la nivel național, cu subiecte unice, lasă impresia unui examen de bacalaureat sau a unui examen de evaluare națională, ori, acest lucru, după părerea mea, ar trebui să se întâmple de mai multe ori pe parcursul învățământului primar, dar asta trebuie să o facă în mod individual fiecare cadru cu elevii pe care îi are în clasa respectivă și să pregătească foarte minuțios aceste fișe pe care să le discute eventual și cu părinții și cu elevii pentru că degeaba dăm altfel aceste evaluări.“

Așadar, elevii din clasele primare vor susține aceste evaluări ce îi vor ajuta să-și testeze cunoștințele și abilitățile dobândite până într-un anumit moment.

Dar pentru ca această pregătire să se facă într-un mod plăcut pentru copii, aceștia pot învăța cu ajutorul resurselor educaționale create de specialiștii INTUITEXT.

Descărcați aici teste gratuite.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 17.03.2017 16:07 | 5695 vizualizări

Comentarii (2)

0 0

26.03.2017 17:15 mflorii

Cu parere de rau spun ca aceste evaluari nu-si au rostul asa cum sunt acum organizate.Am fost implicata la o asemenea evaluare si nici parintii ,nici elevii si chiar nici cadrele didactice nu au avut o parere buna pentru ca ele nu au nici o finalitate.Nu mai vorbesc ca paginile fiselor contin atatea inscrisuri care nu au nici o legatura cu subiectele(itemii de rezolvare) si uneori mai mult incurca decat ajuta.

1 0

27.03.2017 08:19 sportiv

Păi, cum să-și bată cineva cuie-n tălpi? Ce vor face editurile cu tonele de materiale editate pentru acest ,,scop nobil”? Măcar dac-ar interesa pe cineva, dar nici pe cei ce întocmesc testele nu-i interesează! Poate transmite comisia, însărcinată cu această activitate, O CONCLUZIE, nu anuală- că-i prea mult de muncă- măcar din 2012 încoace! Nu statistici, că de statistici se ocupă altcineva! Dorim concluzii: ce-i bun și ce-i rău (că este, slavă Domnului!)

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 273 evenimente

«APRILIE 2017»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Când achiziţionaţi caiete de lucru pentru elevi?

75 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: intuitext Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru stiri, revista, resurse la clasa. PREMIUM abonament!