Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Descărcați gratuit manualele Intuitext de Matematică și Științe ale Naturii, clasa a III-a

Cu aceste manuale asigurăm continuitate în predare și o abordare unitară la diferitele discipline didactice. Echipa de autori care i-a îndrumat pas cu pas pe elevi în caligrafierea literelor, observarea unor experimente spectaculoase sau în înțelegerea calculelor matematice studiate la clasele I și a II-a și-a pus amprenta și asupra manualelor de clasa a III-a. Ca și în trecut, Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe și Otilia Brebenel semnează manualele de Matematică, Științe ale naturii și Limba și literatura română.

Câștigând această licitație, Editura Intuitext oferă un pachet complet de manuale pentru clasa a III-a, aprobate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice: Manualul de Matematică, Manualul de Limba și Literatura Română, Manualul de Științe ale Naturii și Manualul de Muzică și mișcare, completate și de seria noastră de caiete de lucru la Limba și Literatura Română și Matematică.

Până când vor fi disponibile și pe site-ul oficial al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, manualele de Matematică și Științe ale Naturii sunt la dispoziția dumneavoastră exclusiv pe site-ul Didactic.ro, atât digital, cât și în format PDF, putând astfel să le răsfoiți sau să le descărcați.

Matematica Intuitext

DESCĂRCAȚI Volumul 1

 

DESCĂRCAȚI Volumul 2

Manualul de Matematică, clasa a III-a, este în conformitate cu programa școlară și oferă contexte de dezvoltare a gândirii și a altor capacități intelectuale. Manualul permite astfel adaptarea elevilor la cerințele vieții sociale, dezvoltarea creativității, flexibilității în gândire și independența în soluționarea problemelor diverse. Prin conținutul său intradisciplinar, interdisciplinar și trandisciplinar, manualul contribuie la optimizarea procesului de predare – învățare – evaluare. Cerințele propuse au grade diferite de dificultate, de la simplu la complex, care susțin abordarea din perspectiva învățării diferențiate.

În structura manualului se regăsesc diverse secțiuni, cum ar fi:

- Descoperă! - îi implică pe elevi într-o activitate de învățare prin descoperire a relaţiilor și algoritmilor de calcul;

- Observă! - vizează o activitate perceptivă, intenţionată, orientată spre un scop, organizată şi condusă sistematic prin intermediul sarcinilor propuse;

- Exersează! - propune aplicații ale experiențelor acumulate de copii în viața de zi cu zi.


Manualul se regăsește în două versiuni: digitală și tipărită, ambele de o calitate excepțională. Varianta digitală prezintă o interfață prietenoasă, cu funcții de navigare liniară, din cuprins, contextuală și secvențială, de ajutor, dicționar și trecerea între modurile landscape și portrait. Varianta digitală cuprinde peste 120 de imagini, 65 de animații și 37 de activități interactive: jocuri educative, simulări de procese și rezolvări de probleme.

Stiinte ale naturii Intuitext

DESCĂRCAȚI Volumul 1

 

DESCĂRCAȚI Volumul 2

Manualul de Științe ale Naturii respectă cerințele noii programe școlare și este compus din două volume structurate în 5 unități de învățare (2 pentru primul semestru și 3 pentru al doilea) și este disponibil în două variante: varianta tipărită și varianta digitală. În structura manualului se remarcă secțiunea denumită Laborator, care prezintă experimente și activități practice sau jocuri educative care îi ajută pe elevi să-și formeze competența de „a învăța să înveți”. Jurnalul de observații științifice prin activități individuale sau de grup îi provoacă pe elevi să descopere și să investigheze.

Varianta digitală este interactivă, ușor de înțeles și reprezintă o modalitate modernă de predare. Aceasta conține 94 de imagini, 66 de filme și animații și 33 de jocuri, experimente și simulări practice. Activitățile propuse plasează elevul în condiţiile naturale ale vieţii, iar sarcinile de lucru îl motivează să participe activ, nelimitându-le implicarea la o simplă observare.

Parcurgerea manualului digital se poate face în 4 moduri:

- Liniar (pagină cu pagină)

- Din cuprins (hyperlinkuri ce duc la pagina de gardă a unităților de conținut)

- Contextual (prin accesarea meniului)

- Secvențial (prin funcționalitatea ”Sari la pgina...”)

Personajele sunt prietenoase și ilustrează preferințele actuale ale copiilor cu vârsta de 9-10 ani, având rolul de a motiva și stimula elevii să se implice în procesul de învățare.

Vă invităm să faceți cunoștință cu manualele INTUITEXT și, odată deschisă aplicația de selecție a manualelor de Matematică și Științe să optați pentru Manualele Intuitext din lista oficială.


Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 27.01.2016 17:07 | 47432 vizualizări

Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext

Oferta Intuitext de caiete pentru anul școlar 2018-2019 - De la clasa Pregătitoare până la clasa a V-a învățăm cu plăcere!

Editura_Intuitext | 15.05.2018

0 comentarii

Caietul INTUITEXT de Limba și literatura română pentru clasa a V-a - le dezvăluie elevilor plăcerea cititului și le dezvoltă abilitățile de comunicare

Editura_Intuitext | 23.01.2018

0 comentarii

Manualul digital Intuitext de Matematică clasa a V-a – manualul numărul 1 pentru un an școlar sub semnul performanței

Editura_Intuitext | 20.09.2017

4 comentarii

Caietele elevului INTUITEXT pentru ciclul primar - De ce sunt alegerea perfectă atât pentru învățători, cât și pentru elevi

Editura_Intuitext | 01.09.2017

2 comentarii

Manualul INTUITEXT de Limba și Literatura Română clasa a V-a – un instrument excelent pentru invățarea centrată pe elev

intuitext | 02.08.2017

1 comentariu

Comentarii (1)

0 0

28.02.2017 13:15 M_Amzar

Va rog sa le puneti intr-un format logic, A4.
Asacum sunt sunt prea mari si prost impartite pentru a fi vizualizate electronic cat si pentru a fi imprimate, cand nu le mai aveti disponibile.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

289 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN