Jocuri educaţionale

Liliacul somnoros
Ordinea operaţiilor
Matematica Clasa a III-a

Podul
Adunarea şi scăderea fracţiilor cu acelaşi numitor
Matematica Clasa a IV-a

Cutremur
Unităţi de măsurat lungimea
Matematica Clasa a III-a

Lectură de vacanță pentru copii: George și luna albastră de Lucy și Stephen Hawking

„George și luna albastră ” este al cincilea volum din seria semnată de Lucy Hawking împreună cu tatăl ei, profesorul Stephen Hawking, publicată de editura Humanitas.

George si luna albastra de Lucy si Stephen Hawking

Vine un moment în viața fiecărui părinte când copilul lui privește cerul într-o seară senină și descoperă cu uimire că există un întreg univers în jurul nostru, pe care abia începem să îl explorăm. Iar din acel moment, este foarte posibil ca întrebările copilului despre planete, stele, constelații, extratereștri, rachete spațiale și teleportare să nu se mai oprească, atât acasă, cât și la școală. Ceea ce este bine, pentru că pasiunea și curiozitatea stau la baza dezvoltării copiilor și încurajarea lor este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru ei.

Pentru majoritatea părinților, cele mai dificile întrebări ale copiilor sunt cele științifice, deoarece de multe ori cei mici pun sub lupa curiozității cele mai (aparent) banale și acceptate aspecte ale vieții noastre și ale lumii în care trăim. Iată doar câteva exemple de intrebări simple și complicate în același timp:

  • De ce este mereu apa mării sărată?
  • De ce este cerul albastru?
  • De ce luna are pete intunecate pe suprafața ei?
  • Cum s-au format oceanele și mările?
  • Am putea trăi pe alte planete?
  • Cum a apărut viața?
  • Există extratereștri?
  • Cum a apărut Universul?

La asemenea întrebări, cel mai simplu ne vine să răspundem „Pentru că așa e și gata!”, dar o asemenea atitudine nu este utila, mai ales când putem găsi cu ușurință răspunsurile, cu puțină răbdare. Răspunsul la multe dintre aceste întrebări științifice le puteți găsi în „George și luna albastră” de Lucy și Stephen Hawking, traducere de Nicoleta Draghiceanu și ilustrații de Garry Parsons, publicată la Editura Humanitas. „George și luna albastră” îmbină o poveste palpitantă pentru copii cu prezentări pe înțelesul copiilor despre cele mai recente descoperiri științifice. Povestea îi prezintă pe George și Annie, doi copii pasionați de știință și spațiu, trecând prin aventuri fantastice atât pe Pământ, cât și în spațiu, în timpul pregătirii lor pentru a deveni astronauți și a trăi pe Marte. Întâmplările prin care trec cele două personaje sunt completate cu explicații științifice scrise de profesori universitari și cercetători, adaptate pentru copii. Astfel, cei mici află mai multe despre oceanele de pe Pământ, despre vulcanii de pe Pământ și din sistemul solar, despre viața pe Marte, teleportare cuantică și multe alte subiecte fascinante. Iar informațiile sunt prezentate astfel încât să trezească uimirea și să schimbe perspectiva asupra vieții noastre obișnuite:

Exact aceleași molecule de apa care curg la robinetul tau de acasă au fost martorele fiecărei secunde din istoria Pământului, încă dinaintea apariției vieții și până la apariția organismelor pluricelulare. Cel mai probabil, la un moment dat, aceste molecule de apă au trecut și prin corpul unui dinozaur. Poate că apa cu care pregătești ceaiul a fost odată sorbită cu poftă de un T-rex însetat!”

În plus, personajele principale, Annie și George, acționează astfel încât să inspire copiii cititori să își urmeze pasiunile, să nu renunțe în fața provocărilor și să accepte ajutorul copiilor cu alte aptitudini decât ei înșiși. Povestea abordează și probleme sensibile care îi pot afecta pe copii în prezent, precum bullying-ul (hărțuirea și intimidarea copiilor de către alți copii), tulburări de învățare precum dislexia sau relația părinte-copil.

Când faceți lista de lecturi pentru această vară, luați în considerare și această serie, garantează o vacanță extrem de interesantă pentru copii. Aflați mai multe despre carte și citiți câteva pagini pe site-ul editurii Humanitas.

Puteți câștiga cartea „George și luna albastră” și „O zi din viața Deliei” oferite de editura Humanitas, participând la concursul de pe pagina noastră de Facebook, până pe 22 iunie 2017.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: SuntParinte_ro | 13.06.2017 12:48 | 1963 vizualizări

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«OCTOMBRIE 2017»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Automne sans frontieres

Propus de: simonapuscasu

Sondajul zilei

Cum percepeți lipsa auxiliarelor la clasele primare la această dată? (Important este sa si comentati)

273 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: dorinel1969 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Abonaţi-vă la Premium și veți avea mai multe puncte la dosarul personal!