Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Invitatie la concurs „Restaurator pentru o zi….pentru o viaţă”

Pe această cale, vă rugăm să încurajaţi elevii din clasa dumneavoastră cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani să participe la acest concurs.

Iată si mesajul nostru pentru elevi:

Suntem memoria noastră, spunea marele prozator Borges. Trebuie să avem un trecut pentru a putea avea un prezent şi un viitor. E nevoie de multă muncă, pricepere, dăruire. Arhitecţi, artişti, ingineri constructori, chimişti, istorici au grijă ca trecutul nostru - fie el un scaun, o pictură, o tapiserie sau o clădire de patrimoniu, un copac de sute de ani, o haină de pe vremea străbunicilor sau un manuscris vechi - sa dăinuie.

Restaurezi oare un obiect sau recuperezi o lume? Restaurezi clădiri sau recuperezi valori? A restaura este doar un act de creaţie sau este şi o problemă de implicare şi responsabilitate în societate?

Te provocăm să fii „restaurator” pentru o zi. Restaurează imaginar ceva - un obiect concret (intră şi pe site-ul Muzeului Minovici, poate te inspiră ceva) şi povesteşte-ne transformarea acestuia. Dar mai ales restaurează altceva - dragostea de frumos, respectul pentru profesionalism, preocuparea pentru conservarea naturii, grija pentru cei în vârstă sau cu nevoi speciale, încrederea în adevăr, etc. şi povesteşte-ne această aventură imaginară dar necesară comunităţii din care faci parte.

Dincolo de imaginaţie dorim să vedem implicare şi angajament într-un proiect personal de restaurare (morală, socială, culturală, etc.), un proiect de (re)construcţie care să nu ignore ci să construiască în prelungirea frumosului şi binelui existent, un proiect în care să crezi şi să ne faci şi pe noi să credem că este necesar şi realizabil, prin tine, în România de azi. Inspiraţie!

Detalii despre participare:

Trimite-ne povestea restaurării tale (proiectul) în maxim 1200 de cuvinte (maxim 3 pagini)până la data de 10 iunie, ora 14:00 la adresa de e-mail: minovici@intuitext.ro împreună cu toate datele personale: nume şi prenume; vârstă; şcoală; adresă personală; telefon; email (menţionate pe prima pagină după titlul lucrării).

Atenţie: Date de identificare incomplete sau depăşirea numărului de cuvinte descalifică lucrarea.

Premiile vor fi acordate pe data de 23 iunie 2011 cu ocazia evenimentului "Noaptea de Sânziene în livada de la Minovici - Ediţia a V-a".

Mai multe informaţii despre participarea la acest concurs puteţi găsi la adresa www.minovici.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 20.05.2011 15:50 | 4783 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

293 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN