Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Intoarcerea la scoala inseamna multe schimbari pentru copilul tau

BicAcum, cand scoala este la un pas, se simta un strop de nervozitate in anticiparea reinceperii cursurilor: profesori noi, poate si prieteni noi, cursuri noi, carti noi, haine noi… Adaptarea la atata noutate s-ar putea sa dea de furca chiar si celor mai mari dintre copii.

Noi iti recomandam cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti ajuta micutul in tranzitia de la vacanta de vara la intoarcerea la scoala:

  • Cu doua saptamani inainte de inceperea scolii, puteti vorbi relaxat despre colegii de la scoala, daca ii lipsesc, ce isi aminteste cu placere din anul de scoala, ce a invatat important in anul care a trecut, ce material i-a placut ce-l mai mult si ar vrea sa o aprofundeze in noul an etc.
  • Faceti un program de distractie in fiecare saptamana, pe care sa il mentineti si dupa inceperea scolii, in care sa includeti activitatile care lui ii plac foarte mult si care il deconecteaza de la grijile scolii. Timpul special petrecut impreuna va face tranzitia mai usoara.
  • O petrecere cu tema “Incepem scoala” poate fi o idee buna. Invitati prieteni si colegi pentru a relua relaxat relatiile din timpul scolii. Astfel, vor putea sa isi impartaseasca din experientele de peste vara si sa isi faca planuri pentru perioada urmatoare. Copilul tau va capata incredere, luand contact cu o parte din ceea ce inseamna scoala.
  • Continuati si in timpul scolii activitatile incepute peste vara, de exemplu cursuri de sport, muzica, limbi straine. Bineinteles, in limitele timpului pe care il are si daca isi exprima dorinta. Continuitatea activitatilor din timpul vacantei ii va da un sentiment de siguranta si va fi un reper si pentru perioada scolii.

Intoarcerea la scoala poate fi o provocare, insa comunicarea cu cel mic si stabilirea detaliilor din timp vor face ca lucrurile sa se desfasoare fara mari probleme. Daca ramai implicat in viata lui, sustinandu-l, cu siguranta va aprecia.

Pentru a face mai usoara tranzitia de la vacanta la inceperea scolii, BIC va propune un concurs impreuna cu didactic.ro, in care puteti castiga numeroase premii. Ce trebuie sa faceti este sa va incurajati copilul sa deseneze cea mai frumoasa amintire din vacanta si sa participati apoi la concurs, incarcandu-l pe pagina special creata. Premiile vor incanta, cu siguranta, pe toata lumea: 15 ghiozdane, plus 50 seturi de tricouri imprimare cu desenul copiilor (un tricou pentru copil, unul pentru parinte-ambele cu acelasi imprimeu). Concursul il gasiti aici. Mult succes!


Bic

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valentinaalina | 25.08.2016 17:42 | 2661 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN