Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum sa-i implicam pe copii in activitati de protejare a mediului inconjurator

Mediul este tot ceea ce ne înconjoara, inclusiv aerul, apa, pamantul, plantele si lucrurile facute de om. Cu siguranta orice parinte isi doreste ca micutul sau sa creasca intr-un mediu curat si sanatos pentru a fi si el la randul sau sanatos.

Olimpiadele Kaufland

Kaufland, prin intermediul programului Olimpiadele Kaufland, organizat in parteneriat cu Scoala de Valori si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice in perioada 15 septembrie 2015 – 29 februarie 2016, i-a incurajat pe copiii din unitatile de invatamant de stat sa se implice in diverse activitati de reciclare si protejare a resurselor naturale. In cadrul acestor actiuni elevii au putut afla cat de important este sa reciclezi si sa reutilizezi anumite lucruri pentru a imbunatati nu numai zona din imediata noastra apropiere, dar si restul lumii în care traim.

In cadrul diverselor actiuni de ecologizare, plantare, reciclare a deseurilor, protejarea resurselor, reciclare selectiva sau eco-bricolaj, copiii de la unitatile de invatamant inscrise in program s-au mobilizat foarte bine, impreuna cu profesorii coordonatori, dand dovada de seriozitate, creativitate, mobilizare sociala si viziune.

Competitia a fost deschisa oricarei institutii de invatamant de stat - scoala, gradinita sau liceu, acestea putand castiga finantare pentru implementarea unui proiect special. Unitatile de invatamant au putut alege dintr-o serie de activitati, fiecare fiind cotata cu un punctaj.

Programul Olimpiadele Kaufland a fost un real succes, aproape de final actiunea numarand peste 1 300 de scoli implicate si peste 40 000 de activitati extrascolare desfasurate de elevi impreuna cu dascalii lor.

Pe site-ul programului puteti vedea lista primilor castigatori - Topul Harnicutilor.  In acest top au fost premiate primele institutii de invatamant care s-au inscris in program si au realizat proiecte. Pana pe 31 martie urmeaza sa fie validati si castigatorii concursului, Top Fruntasi.

Foarte multe institutii de invatamant s-au implicat in toate activitatile din program si au reusit sa acumuleze punctajul maxim

Aici puteti vedea lista participantilor

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 24.02.2016 16:50 | 2857 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN