Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum a fost azi la școală? Sfaturile specialiștilor Intuitext în educație pentru un an școlar fără emoții

Cum a fost azi la școală?

Rolul părinților este decisiv pentru sănătatea emoțională a copiilor...

E important ca elevul să înțeleagă faptul că frecventarea școlii este însoțită de emoții plăcute, dar și mai puțin plăcute, că acestea sunt normale, că probabil și colegii lui simt la fel. Empatizați cu copilul și lăsați-l să povestească despre ce simte fără a-l întrerupe. Transmiteți-i ideea că aveți încredere că se va descurca în această situație, atât prin tonul și cuvintele folosite, cât mai ales prin atitudine. Apoi, amintiți-i de alte situații peste care el a reușit să treacă (începerea grădiniței, a anului școlar anterior etc). Spuneți-i că nu este singur în această situație și că emoțiile vor trece. Transmiteți optimism și încredere.

Ajustarea programului de somn al copilului, astfel încât să doarmă suficient.

Amenajarea camerei sale astfel încât să corespundă statutului de școlar (birou, scaun, un loc pentru hainele de școală: un loc în șifonier, un scaun). Chiar dacă nu are teme, la Clasa Pregătitoare de exemplu, va așeza acolo culori, creioane.

Părintele/ persoana care îl însoțește zilnic la școală trebuie să respecte ora de sosire și de plecare.

La despărțire, copilul și părintele pot face schimb de fotografii care să îi ajute când le este dor sau pot stabili un ritual scurt de despărțire sau un semn/ salut pe care îl fac când se despart.

Discuțiile de după școală sunt foarte importante: Ce i-a plăcut la școală? Ce l-a impresionat? Ce l-a enervat? Ce nu i-a plăcut? Important este ca aceste discuții să decurgă natural, părintele să nu insiste, dacă copilul nu dorește să povestească.

Ascultarea cu calm și răbdare a eventualelor temeri ale copilului și implicarea copilului în găsirea soluțiilor este necesară.

Crearea și păstrarea unei legături apropiate cu învățătoarea.

Gestionarea de către părinte a propriilor stări de neliniște, a eventualelor frustrări, a stresului generat de începerea școlii fără împovărarea copilului.

Părintele va asigura copilului o alimentație echilibrată, ore stabilite pentru odihnă, activități variate în aer liber, în afara școlii.

Stabilirea și respectarea rutinei zilnice a copilului.

Oferindu-le instrumente plăcute de studiu acasă, care să îmbine în mod natural și armonios educația, învățarea și pasiunea copiilor pentru digital. Școala Intuitext este un astfel de exemplu. Școala Intuitext este un site educațional pentru elevii claselor, I, a II-a și a III-a, ce are la bază conceptul de învățare prin joc. Astfel, elevii vor descoperi aici cât de fascinantă poate fi aventura cunoașterii și cât de plăcut este să înveți noțiunile predate la școală. Prin jocuri educative, animații, experimente sau diverse curiozități, copiii înțeleg lecțiile, își fac temele mai ușor și își formează o atitudine pozitivă în raport cu școala.


Citește aici continuarea articolului.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 09.10.2017 15:27 | 961 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

290 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN