Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs judetean de creatie literara in limba franceza si desen. Concursul este aprobat de ISJ Arges si publicat in calendarul activitatilor educative extrascolare, semestrul 1, an scolar 2014 - 2015.

Şcoala Gimnazială „ Theodor Aman”, Câmpulung în colaborare cu Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, îşi propune să încurajeze elevii să comunice în limba franceză, oferindu-le astfel oportunitatea de a-şi testa şi consolida cunoştinţele de comunicare în limba franceză şi de a descoperi o parte din cultura şi civilizaţia Franţei. Proiectul are drept scop antrenarea elevilor şi profesorilor într-o competiţie culturală şi lingvistică, prin care îşi pot demonstra talentele şi îşi pot promova calitatea muncii.

Nume proiect: „ LA MAGIE DES FÊTES D’HIVER”

Organizatori: COORDONATORII PROIECTULUI: Prof. Mihaela Stanciu – Colegiul Naţional “Dinicu Golescu”, Câmpulung Prof. Raluca Enoiu – Şcoala Gimnazială „Theodor Aman”, Câmpulung

Condiţii de participare: Regulamentul, conditiile de participare, fisa de inscriere si acordul de parteneriat sunt prezentate in fisierul de mai jos.

Perioadă înscriere: 01.11.2014 - 03.12.2014

Perioadă desfăşurare: 01.11.2014 - 31.01.2015

Sărbătorile de iarnă ne aduc bucurie şi linişte sufletească. Este momentul când ne amintim cu drag de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visam să-l întâlnim pe Moş Crăciun. Ne împăcăm cu noi înşine şi cu semenii noştri, prin iubire şi iertare, prin bucuria de a fi împreună şi a deveni mai buni, mai darnici.

Anul acesta Şcoala Gimnazială „ Theodor Aman”, Câmpulung în colaborare cu Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, îşi propune să încurajeze elevii să comunice în limba franceză, oferindu-le astfel oportunitatea de a-şi testa şi consolida cunoştinţele  de comunicare în limba franceză şi de a descoperi o parte din cultura şi civilizaţia Franţei.

Învăţarea limbii franceze poate deveni un lucru foarte plăcut atunci când cunoşti cât mai multe despre ţara în care se vorbeşte aceasta limbă, iar studierea unor aspecte culturale este modalitatea cea mai potrivită în ceea ce priveşte trezirea interesului elevilor pentru învăţarea limbii franceze.

Proiectul vizează descrierea sărbătorilor de iarnă din Franţa şi a tradiţiilor care le caracterizează, prin intermediul creaţiei literare, pentru a ne simţi mai aproape de poporul francez, de tradiţiile şi de limba vorbită de oamenii de acolo, pentru trezirea interesului elevilor faţă de învăţarea limbii franceze, dar şi pentru a face comparaţii şi a descoperi similitudinile cu tradiţiile şi valorile culturale ale poporului nostru.

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial si liceal.

Modul de participare: indirect, prin trimiterea lucrărilor.

 

 

 

Propus de: ralucaeugenia | 21.11.2014 22:41 | 1796 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (1)

1 0

22.11.2014 10:46 ralucaeugenia - Autor

Nu se percepe taxa de participare.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN