Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs înscris în CAEM 2017, domeniul A10, poziţia 9, la secţiunea Bucureşti

Proiectul de faţă îşi propune ca elevul să fie cel care descoperă concepte ştiinţifice în viaţa de zi cu zi, concepte pe care încearcă să le înţeleagă, analizând cu metodele cercetării ştiinţifice şi formulând răspunsuri, abordând puncte de vedere interdisciplinare. Ştiinţele naturii vizează observarea şi priceperea lumii în intregul său, cu componentele şi fenomenele caracteristice. În acest sens se impune crearea unui cadru adecvat în care elevul să dobândească deprinderi prin care să exploreze şi să investigheze lumea înconjuratoare, reuşind o abordare interdisciplinară a cunoştinţelor şi o mai bună înţelegere a mediului în care trăim.

Nume proiect: Ştiinţa-drumul spre cunoştere

Organizatori: Şcoala Gimnazială Nr.112-Bucureşti,sector 3

Condiţii de participare: Înscrierea se va face on-line pe baza unei fişe de înscriere, aflate în anexă, până la data de 1 aprilie 2017. La concurs participă elevi din clasele III-XII. Un elev are posibilitatea să participe cu câte 2 lucrări la alegere din secţiunile c

Perioadă înscriere: 21.11.2016 - 01.04.2017

Perioadă desfăşurare: 21.11.2016 - 30.07.2017

 

 

Regulament Concurs Municipal ,,Ştiinta-drumul spre cunoaştere”

Înscrierea se va face on-line pe baza unei fişe de înscriere, aflate în anexă, până la data de 1 aprilie 2017. La concurs participă elevi din clasele III-XII. Un elev are posibilitatea să participe cu câte 2 lucrări la alegere din secţiunile concursului. Un cadru didactic poate coordona 3 elevi. Fişa de înscriere (pentru oricare din secţiuni) se trimite obligatoriu prin e-mail pe adresa: carmencristescuro@gmail.com sau lilimarlen2004@yahoo.com. Ulterior se va trimite şi prin poştă.

Lucrările vor fi depuse la sediul şcolii: Şcoala Gimnazială nr.112,Str.Pătulului nr.2,sector 3 sau trimise prin poştă pe adresa: CARMEN CRISTESCU,ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 112 ,STR. PĂTULULUI NR. 2, SECTOR 3 – BUCUREŞTI, COD POŞTAL 032377 cu menţiuneapentru concursul Ştiinţa-drumul spre cunoştere

Secţiunile concursului

I. Domeniul ,,Cercetarea-cheia uşilor secrete ale ştiinţei”

Secţiunea 1-Prezentări powerpoint- între 5 şi 12 slide-uri. Primul slide va conţine următoarele menţiuni, redactate cu majuscule: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, localitatea, judeţul, telefon, e-mail.

Fiecare lucrare va conține obligatoriu bibliografie (autor, titlu, editură, localiate, an).

Secţiunea 2-Afişe;postere-format A4 sau A3 , pliante-format A5. Pe verso, în colţul din dreapta, jos, se vor scrie, pe etichetă, cu majuscule, următoarele: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, localitatea.

La ambele secţiuni se vor prezenta mari oameni de ştiinţă şi descoperirile lor care au schimbat lumea.

II. Domeniul ,,Învăţarea prin descoperire”

Secţiunea 3-Fotografii -expoziţie/concurs de fotografie;surprinderea cu obiectivul aparatului foto a unor fenomene ale naturii sau fenomene reproduse în laborator. Dimensiune fotografie min 9x15, maxim format A4. Pe verso, în colţul din dreapta, jos, se vor scrie, pe etichetă, cu majuscule, următoarele: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, localitatea.

Secţiunea 4-Filme- prezentare de filme educaţionale în format mp4, care surprind etapele sugestive ale unor experimente din domeniul ştiinţelor sau ale unor fenomene ale naturii. Durata

 

filmului să nu depăşească 5 minute. Se va menţiona şi titlul, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, localitatea.

Fotografiile şi filmele să fie însoţite de o scurtă descriere a fenomenului/ experimentului vizat.

Lucrările trimise la concurs trebuie să fie originale. Autorii lucrărilor îşi asumă răspunderea autenticităţii textului publicat.

Pachetul cu lucrări va conţine şi un plic A4 timbrat, autoadresat( valoare 3 lei). Se trimit alături de lucrări fişa de înscriere şi acordul de parteneriat în două exemplare, ştampilat şi semnat. Plicul va fi returnat cu un exemplar din acordul de parteneriat şi diplome. Lucrările înscrise în concurs nu se restituie.

Diplomele vor fi trimise participanţilor până la data de 30 iulie 2017.

Jurizarea lucrărilor se va face de către o comisie din care vor face parte iniţiatorii concursului şi câte un reprezentant al fiecărei instituţii partenere. Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare nivel (cls. III-IV, cls. V-VIII, cls. IX-XIII) şi pe fiecare secţiune în parte. Pe diplome va fi precizat şi numele cadrului didactic îndrumător.Nu se admit contestaţii pentru nici una din secţiuni.

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul ştiinţific al lucrărilor sau pentru cele care nu respectă cerinţele prezentului regulament.

Nu se acordă premii în bani sau alte bunuri materiale. Lucrările înscrise în concurs devin proprietatea organizatorilor , cu dreptul de a le folosi liber.

 

 

 

 

 

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: lilimarlen | 14.02.2017 20:02 | 1550 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

311 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN