Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cine se joacă se adună - Importanța jocului în învățare

Plictiseala este bună - În primul rând ar fi caracterul revelator al plictiselii. Dezbrăcată de tușele negative cu care încearcă să o împovăreze copiii, plictiseala este, în fapt, un timp al echilibrării și descoperirii de sine. Un timp în care nu trebuie să faci nimic, un timp în care ești tu cu tine, în care simți și te simți, te conectezi cu propria persoană, te racordezi la propriul eu.Te descoperi, te regăsești, te calibrezi. În al doilea rând, copiii se supun aceluiași mecanism în astfel de momente de ne-ocupare, ba mai mult chiar, își dezvoltă imaginația atunci când, din plictiseală, inventează jocuri, scenarii, povești.

Importanta jocului in invatareUn boost pentru creativitate – Mai țineți minte vorba aceea „nevoia te învață“? Când se joacă, cei mici își imaginează tot felul de situații posibile, de lumi fantastice sau de povești minunate în care sunt super-eroi și au puteri nemărginite. În astfel de contexte, copiii trebuie să găsească rezolvări la cele mai provocatoare dileme, să creeze, să evalueze, să cântărească, să construiască și, per total, să alcătuiască o lume complexă, rod integral al imaginației lor. Astfel, într-un timp foarte scurt, copilul parcurge distanța dintre „mamă, mă plictisesc, nu am ce să fac“ la „mami, ia uite ce frumos am făcut!“, reușind să găsească în el însuși resurse nebănuite.

Citește continuarea articolului.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 25.04.2017 12:16 | 938 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

288 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN