Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cel mai bun manual de Matematică pentru clasa a V-a – elemente-surpriză ce vor ajuta elevii să înțeleagă și să îndrăgească Matematica

După ce a fost studiat de numeroși profesori pe site-ul www.intuitext.ro, manualul INTUITEXT de Matematică și-a câștigat o cotă de popularitate imensă, grație abordării inedite, activităților propuse și, per total, unei viziuni moderne și transdisciplinare ce transferă matematica din zona aridă a științelor exacte în zona concretă, a vieții de zi cu zi a elevilor.

Manual Matematica pentru clasa a V-a

Prof. Dr. Radu Gologan – De ce apreciază manualul INTUITEXT de Matematică clasa V-a

De altfel, chiar domnul Prof. Dr. Radu Gologan a afirmat că „Iată câteva fapte care mă fac să afirm că acest text este de o minunată originalitate și va deveni, sunt sigur, un manual apreciat:

- Reprezentarea pe axă a numerelor naturale este bine argumentată cu exemple din viața cotidiană și desene atractive;

- Operațiile cu numere naturale au o prezentare grafică exemplară ușor de înțeles chiar de copii cu posibilități mai mici de urmărire a fenomenelor matematice;

- Originalitatea deosebită la Unitatea Puteri;

- Explicarea intuitivă a ordinii operațiilor;

- Unitatea Metode aritmetice de rezolvare a problemelor constituie, după părerea mea, o lucrare consistentă în sine, ce ar putea fi publicată ca broșură;

- Exemple bine alese pentru unitățile referitoare la fracții ordinare și zecimale;

- O excelentă prezentare a paragrafului Probleme de organizare a datelor, atât de lipsit din programele noastre de până acum;

- Derularea naturală, intuitivă și cu o minunată grafică a unităților referitoare la introducerea geometriei plane;

- Unitatea finală, recapitulativă, extrem de bine structurată.“

Elementele-surpriză ale unui manual creat cu suflet și dragoste pentru educație

- Îmbinarea Matematicii cu Geografia – astfel, elevii vor descoperi partea practică a acestei științe, latura ei „lumească“ pe care o vor identifica în diferite domenii și situații concrete, cu care se întâlnesc în viața de zi cu zi.

exemplu pagina 11, manual Matematica

- Prezența unor curiozități interesante pe care copiii le vor regăsi în cadrul chenarelor de tip Știați că... Noile informații le vor îmbogăți cunoștințele și îi vor ajuta să-și surprindă profesorii și părinții în cel mai plăcut mod!

exemplu pag. 13

- Activități ingenioase ce implică elevii în mod plăcut. Astfel, autorii manualului propun Proiecte deosebite, prin care copiii vor învăța să caute informații, să sintetizeze, să facă legături între cunoștințele acumulate și să gândească critic.

ex. pag. 19, manual Mate clasa a V-a

- Elevii vor descoperi ce urmează să învețe la începutul fiecărui capitol, fiindu-le astfel mai ușor să urmărească „firul roșu“ al materiei de studiat pe parcursul întregului an școlar.

exemplu pag. 23, manual Mate clasa a V-a

- Matematica poate fi mult mai distractivă atunci când... lucrăm în perechi. Astfel, autorii au conceput activități în cadrul cărora mai mulți elevi formează echipe și rezolvă diverse mistere din lumea fascinantă a Matematicii.

exemplu pag. 31, manual Mate clasa a V-a

- Probleme noi, noțiuni provocatoare – toate vor fi mult mai ușor de înțeles cu ajutorul Problemelor rezolvate. În acest fel, elevii vor învăța imediat tipare de calcul sau metode de descifrare a enigmelor matematice. (pag. 107)

exemplu pag. 107, manual Mate clasa a V-a

 

buton DESCARCĂ MANUAL PDF

Propus de: Editura_Intuitext | 25.09.2017 13:13 | 5627 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

149 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN