Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cărțile vacanței. Lansarea colecției Humanitas Junior

Cartile Vacantei Lansarea colectiei Humanitas Junior

Despre noile titluri ale colecției dedicate copiilor - Grădinarul nopții de Frații Fan, Pandora de Victoria Turnbull, O zi din viața Deliei de Delia Calancia și Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry - vor vorbi Ioana Nicolaie, Ioana Bâldea Constantinescu și Delia Calancia. Întâlnirea va fi moderată de Iustina Croitoru, coordonatoarea colecției Humanitas Junior. Cei mici sunt așteptați la un atelier de pictură coordonat de artistul Mihail Coșulețu.

Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prealabile pe adresa: https://eventbook.ro/other/rezervari-humanitas-junior



Terry Fan, Eric Fan

Grădinarul nopții

vârsta 4+

Într-o bună dimineaţă, un băiat pe nume William descoperă că, peste noapte, un grădinar iscusit a tuns pomul din dreptul ferestrei lui în formă de bufniţă înţeleaptă. În nopţile următoare, alte animale de poveste se ivesc din verdeaţa care împânzeşte străzile, unul mai frumos decât altul: o pisică, un dinozaur, un balaur cu coada de frunziş. Curând, orăşelul cenuşiu al lui William se trezeşte la viaţă, într-o simfonie de forme şi culori. Şi chiar dacă misteriosul grădinar care a ivit această lume de poveste dispare la fel de tainic precum a apărut, viaţa lui William şi a micii localităţi se schimbă pentru totdeauna.

O carte superbă despre viaţa în comunitate, frumuseţea naturii şi puterea artei de a transforma lumea.

 

Victoria Turnbull

Pandora

vârsta 3+

Pandora, o vulpe mică, trăieşte singură într-o lume de lucruri stricate, de care nimeni nu mai are nevoie. Şi-a înjghebat o căsuţă din mărunţişurile pe care le-au aruncat oamenii, dar, spre tristeţea ei, nimeni nu-i trece niciodată pragul. Într-o bună zi, pe neaşteptate, o pasăre albastră cade din înaltul cerului în faţa uşii ei. Pandora ştie să repare lucruri stricate, dar aripa păsării nu-i ca toate celelalte lucruri. Şi totuşi, o ia în căsuţă şi o îngrijeşte, iar pasărea prinde puteri şi începe să zboare în fiecare zi câte puţin, aducându-i în cioc binefăcătoarei sale mici daruri: o sămânţă, o floare... Nu după multă vreme însă, pasărea albastră se avântă în zbor şi nu se mai întoarce niciodată, iar inima Pandorei se frânge... dar în grădina sa, seminţele primite în dar încep să prindă rod, să înflorească şi să-i umple lumea cu cele mai frumoase culori.

 

O zi din viața Deliei

așa cum le-a povestit-o trimișilor noștri speciali

Ilustrații de Delia Calancia

vârsta 6+

Delia are 9 ani și o energie debordantă. Îi plac cărție („Delia citește tot“, zic cunoscuții), călătoriile, muzeele de artă, muzica, animalele, în special melcii, și culorile. Asta pentru că e artistă în toată puterea cuvântului și se pricepe de minune să găsească prilejuri de desenat. Cu creioane, carioci ori acuarele, imaginație nemărginită și talent pe măsură, zugrăvește cele mai năstrușnice întâmplări. De pildă, în această carte frumoasă ca un album, Delia a desenat povestea incredibilă-dar-adevărată a unei zile care a început la școală și s-a terminat în Olanda. Nu-i nemaipoment?

„Vouă v-ar plăcea să locuiți, când veți fi mari, în magazine de delicatese? Dar să aveți meseria de excursioniști? Dar să vă antrenați pentru a fi cei mai grozavi cititori? Dar să fiți călători-vizitatori-de-muzee sau măcar târgoveți de plușuri? Sau, de ce nu, scufundători în Oceanul Pacific? Dacă da, Cartea Deliei e ghidul perfect. O să vă dea tuturor idei, o să vă înveselească și o să vă bucure cu niște desene fantastice. Căci ea știe perfect cum să pui un elefant înăuntrul altui elefant, cum să faci pisici sfârâitoare, și melci filozofi, și prințese cool, și o mulțime de minunății“. - Ioana Nicolaie

 

Antoine de Saint-Exupéry

Micul prinț

Ilustrații de Mihail Coșulețu

Traducere din franceză de Marieva Ionescu

vârsta 7+

A fost odată ca niciodată un prinţ, nu mai mare, dar nici mai mic decât un băieţel ca toţi băieţeii, care trăia singur pe o planetă mititică, departe de Pământ. Și poate că nu i-am fi aflat povestea dacă într-o bună zi pe planeta lui n-ar fi răsărit, pe nepusă masă, o floare. Iar floarea a prins să vorbească cu micul prinţ. Și vorbele ei l-au încântat și l-au întristat în aceeași măsură, fiindcă i-au dezvă­luit că dincolo de lumea așa cum o știe el se află încă multe-multe alte lumi. și micul prinţ, cuprins de curio­zi­tate, a pornit prin univers, stră­bătând planetă după  planetă să-și facă prieteni, să cunoască și să înveţe.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: SuntParinte_ro | 08.06.2017 12:10 | 634 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

268 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN